[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#33

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
送香港咩?
我係美國
想知+1 上網search極都係15k
VG27AQ 得48-155Hz VRR
PG279Q應該有FULL VRR range 同埋 variable overdrive
今日訓醒睇個價變左1999usd
有啲擔心放工番到連p版都升番原價
但平好多
快d出手

我寧願要AD27QD/FI27Q-P
有廣色域HDR
將會研新女,3800x+2080s
7成時間打機,三成睇片/做野,想問下有咩21:9芒好?
amazon 買Benz ex2780q
enz ex2780q
香港岩唔岩用?
係咪辰轉插/ 換火牛插
第一次amazon 買mon
pg35vq
新moon買返黎可以點樣Optimize佢?
如果得10k budget玩21:9係咪哂氣?
AD27QD同FI27Q-P係咪都係原生g-sync?
10k夠買到好多高質mon
g sync compatible
唔係同香港差唔多價咩
有咩7-10k 芒
Sor講漏咗,希望7-10k budget
aw3420dw
amazon 未計運費399usd
計左都平香港少少..但個少少唔值得冇左保養
想用AOC C27G1做Dual Mon
好似出咗C27G2?但係剩係見淘寶有,定等森林有貨好

27",2K,144hz,VA,Freesync,Curved
https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B07V39QHMY/ref=twister_B07X1P5KPB?_encoding=UTF8&psc=1
主要執相剪片,少打機
想要27" 4k 真hdr
up2718q, x27, pg27uq都有100%adobe rgb
我見x27p同pg27uq amazon個價同喺香港買up2718q差唔多但有埋144,執相剪片嚟講邊部好啲?邊部色準啲?定係都係要cal mon?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞