[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#33

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
請問ASUS VG27AQ同BENQ EX2780Q 邊款好D?
上網看過介紹,兩款都差唔多
想換moon,放asus xg35vq
仲有兩年保
https://t.me/moonxg35vq
唔知vg28q幾時出
星期一係美森買

邊間速遞

btw記得更新firmware
eBay aw3418dw連運費774usd,抵唔抵屌?
咁前者勁啲 有165hz同G-SYNC Compatible
AOC C24G1 vs MSI Optix MAG241CV
揀唔落手,有無巴打幫下眼
後者色水好d
x27又賣晒
唔駛一日
琴日d貨唔算少 1個order 可以落30部
需求突然暴增 貴價mon黎講 真係好誇
我都有留意 琴日早上已經賣哂無貨
如果唔係夜晚望住要等第日收工買一定趕唔切
反而奇在隔離pg279uq 明明平啲
有時仲只係13xx usd但好似貨量未見過佢缺咁濟
巴打住美國
我都係星期一買但仲未ship
隻mon 早左一日到左
今晚返屋企睇下有無鑊氣
可能真係Build quality問題
上年旗艦機PA32UC/今年中階機PA329C
Build quality我都覺得好一般
第一次買?
可能俾人封帳號
我估都係
我自己對asus個評價都麻麻 除左高階底版同router之外其它都唔再敢去試
希望部acer收番黎乜事都無
ROG比我個感覺太fancy 所以都係揀X27 個樣睇落務實d
如果只計樣 我鍾意cp7271k多啲
個腳架無咁食位 可惜同spec咁濟但個價貴唔少就無得揀佢
最近想換隻27寸moon唔係好熟moon但上網研究左好耐, 暫時睇中左 U2718Q 貪佢dell 有4K有假HDR 得黎又平平地

但上網見D人話佢係pwm調光, 睇得耐對眼會好累又好似會漏光

而且又就黎出隻新版U2720Q

手足可唔可以幫手比少少意見

我主要用黎打ps4 pro 4k HDR 同埋睇netflix 4k HDR, 所以60hz都應該夠我洗
你地講果隻X27P 都好似好正 但個價真係....
https://m.tb.cn/h.ewGi5UD?sm=0f1e65
4k 144hz 1ms $2999人仔
U2718Q 世紀伏MON
U2720Q詳細規格未知

平價4k 只推
U28R550
VG289Q(未上市)
U2718Q點伏法:0 願聞其詳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞