[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#33

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
93% DCI-P3廣色域 唔會淡
森林直送
21:9 144hz IPS
筆直4k內 除左LG 34GL750
仲有咩好選擇
掙扎緊X27同pg27uq
睇reviews 好似x27 quality 好啲
美馬pg27uq好似好多人都中sad
新蛋買x27平啲但係退貨會唔會煩啲?
1070 Gaming X 8GB 食唔食到Samsung u28R55 or Asus vg289q ?
睇片ok
唯一唔掂就係睇youtube 4K HDR片會lag 因為冇vp9 10bit硬解
唔係掛……我部mbpr 張 radeon 560 睇YouTube 4K 都無lag
x27
新蛋中資喎
係YouTube 4K+HDR
單純4k 一定冇問題
Netflix 4k HDR/4K HEVC HDR都OK
不過算啦,好少何會係Youtube睇HDR
食到4K就可以了
priority 成3百幾
唯有等耐啲
PG279QZ好唔好
利申9700K+2060 等緊3系
想要27" 1440p (144hz 以上) mon 玩R6
有冇好推介?
睇到隻VG27AQ 好似唔錯
睇埋cyber monday個價位會唔會有變定都係呢個價位先
EX2780Q vg27aq CV27Q
呢3部 邊部會好啲 主要打FPS類 遲下都會玩啲3A大作
隻aoc香港好似要2500 但可以去森林買 差唔多價
https://youtu.be/PvEFBs8zlTQ
https://pcmonitors.info/reviews/asus-cg32uq/

CG32UQ PCmonitors 評測出來了
果然沒有 SDR Local Dimming
正面睇咪得
冇人叫你歪睇
請問曲mon既dimension 數字
係計佢曲個個彎位既total長度
定係拉直線間尺咁度既長度

講到好1999希望有巴打明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞