[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#33

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
VG27AQ有HDR但冇DCI-P3廣色域
廿凜巴打問多樣應該就可以落單
你amazon買果陣係揀邊樣運過黎?
始終唔知pg279q打後既版本(qr, qz) 有咩唔同
望落vg27aq有hdr而且又平d
而且g sync 同g sync compatible 又好似差得唔係好遠

Ex2780q又好似唔錯咁
好撚難揀
32吋用黎上網,睇戲,打ps4,邊部好d?
LG 32UD99-W
Dell U3219Q
priority shipping
為左穩用DHL同快幾日送到
但運費貴左一倍
分別不大
但u3219q冇Flicker free
呢兩款都係LG舊款panel 有機會出紅角
建議等ew3280u
pg279q打後既版本(qr, qz)
規格上幾乎冇分別

仲有AD27QD/FI27Q-P可以揀
睇個人需求 pg279qr應該幾好
但香港都應該要遲下先有
想問下香港邊到有得回收mon
有兩個 asus vz229想賣出去
用左2年到
用途:PS4 10%,上網睇片60%,Netflix20%,電腦打機10%(戰略遊戲多三國信長之類)

1080P: Dell U2419H
1440P: Dell U2518D
4k: Dell U2718Q / Samsung u28r550

下年出PS5應該都會買

以我需求係咪買部U2419H用住先都ok, 等PS5出左先買4k好啲
Amazon 唔係免運費咩?
4k啦
佢d命名真係亂到爆
咁qe又係乜
想平平地買隻AOC C27G1做Dual Mon
但係好似話出咗C27G2?定要等

27",2K,144hz,VA,Freesync,Curved,應該最平係呢隻

https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B07V39QHMY/ref=twister_B07X1P5KPB?_encoding=UTF8&psc=1
24’ 144hz 1080p邊隻最抵用
Acer ED242QRAB
aoc c24g1
Samsung u28r550 香港好似冇晒貨...
等VG289Q
呢兩款係入門級4K黎講冇得輪

個stand太阻訂唔用原裝
主力打3A唔係應該買4k60咩
Dell果兩部1080p同2k點睇
換張枱啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞