有冇人知點解沈旭暉呢排咁撚黃

399 回覆
953 Like 33 Dislike
721 831 cu poly 好難唔黃
應該係想選特首
做制度內改革的果一位
李嘉誠要搵人出黎做代理人
2022好可能就要一個泛民接受的人一齊協商拎夠600票
個人覺得佢係商界搵出黎的人(李超誠細仔有比水佢)
同時同中共有關係(根正苗紅)
而加要整泛民接受

以上只係我的估計

呢個真係最撚on9嘅估計
其實一早有風聲吹過
唔係我第一個講
你留下陶傑早兩晚去同劉細良作客講的野
唔可以睇少呢個可能性
正解
沈旭暉呢條友咁醒同咁有野心,唔會死錯人
假如係中美角力下,真係比香港有真普選
佢就會係特首(紅色背景,泛民支持,誠哥推薦,又夠後生唔離地,CV 夠靚得到中產接受)

我同你諗法係一樣
佢完全符合曬特首條件
玩得成功其實係似李登輝

淨係睇吓佢攞酒請得郁乜人咪知Level囉!!!
但佢金主唔係仲係葉國華咩
人地買定離手,投注我地依邊囉
唔通上林鄭隻沉船等比人制裁咩
唔止沈生
19 都應該係誠哥代言人
點解成日聽中大內啲人覺得佢扮有料
政治分化101

discredit 一個人
補充多點

維穩 累積政治力量 搏上位 係咪一定係絕對邪惡?

我地嘅目標係真普選 普選之下我地都需要有特首 需要一個真正具管治能力 堅實治港論述嘅人

就當佢真係想選特首 咁又點

特首之位 有能者居之 如果有人有能咪由佢上位

就算我係前線 我都唔會教條主義地乜都「前線決定」如果係走呢個路線 最後咪又係軍政府 邊個枝炮大就揸旗
大數據會係social science 人用㗎咩...?
超多分化post
名人做牆頭草好正常
如果樓上開晒名上埋鏡
變埋藍絲都唔奇
紅底嘅扮黃姐
有時真係唔知連登仔係懶思考定真係純粹係網軍分化

乜都割其實真係割唔剩幾多

抱觀望態度係必須 始終每人嘅往蹟有參考價值 人亦會變 但係咪就要主動地二元分立 非我族類 其心必異呢 我覺得要改善
見你地咁團結,分化post緊係出動啦
人地假假地都係享譽國際既學者
措辭一定要非常謹慎 立場咁明顯已經有違其身份
仲想人點
呢個真係講得啱,佢買重邊邊即係代表邊邊勝出機會大
自從佢一四年雨傘革命,講埋啲咩打唔贏中共,就叫你快啲投降,堵路冇用論之類,已經對佢冇任何希望
隱約feel 到個 post 係抺黑 post
政治分化101

discredit 一個人

狗共今鋪計錯已經蛙就熟先出事,港豬黃傻膠薯西etc又想醒吓再搵焗溫水Sauna??
有良心
因為生左下一代
中共打到黎 仲邊有中立呢回事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞