有冇人知點解沈旭暉呢排咁撚黃

399 回覆
953 Like 33 Dislike
我諗佢係全香港最高學歷都不為過
因為比黨話佢暴徒 嬲嬲地咪做真暴徒
佢真係做左d 咁既野??
大佬稍有良知既正常人見證香港發生咁多事都嬲
出句聲都俾人質疑佢有機心
唔出聲又俾你地質疑佢視而不見
移咗民做咩特首
呢層真 自問現實撚 雖然抗爭發夢次數唔少
但現實情況係香港打到幾亂 支那係唔會有太大反應
搞足成年都無問題 係極權統治下香港係威脅唔到佢地
當然香港碼頭/ 機場/ 股票未受過嚴重影響 咁樣講可能唔夠中肯
但好難想像中共會突然回應香港訴求 軟化對政權有莫大影響 佢哋對自身嘅利益 包括政權同威嚴絕對唔會放棄 那怕軍事震壓

睇下沈生講 香港人的反擊或者出路 係連接更多人同海外同路人 建立黃色經濟圈 再搵matching fund 透過大數據時代 走出香港 先係唯一出路
巴打你真係連登捕風者
佢十幾年前成日做光明頂已經係黄
唔係近排嘅事
因為香港既政治環境
再無位置比佢騎牆
而佢既專門同埋周邊業務
一定係擁抱世界
咁而家咪着撚晒囉
攞佢同連登仔比

連登仔只係part time政治學家
平時淨係出膠po
雖然一直都有依個功能
btw
巴打可否講多D,十幾年前小弟係鼻涕蟲
其實都幾可悲 一個咁撚叻既人而家先有人識 香港完全無地方俾呢堆人發揮 如果係美國even係中國一撚定係政府極高層
佢絕對係最有視野同方向ga 評論人
現實少少講 最樂觀的情況就係 支那接受五大訴求 雙普選應承係下一屆
但都會變得更加強硬 最多扮好少少門面野 二年年後再推國安法 + 23 條用顛覆國家罪拉哂所有人

但暫時睇唔到任何軟化嘅可能性 咁樣長期抗爭 只係預視到更多人被捕
肯定比項明生好好多,項明生做節目時成日都講“我哋中國人”,本身都有大中華傾向。
沈旭暉就成日自稱想做世界公民(即有可能隨時移民啦),至少本身唔會咁撐中共先。
咁又唔係, 佢冇左乜野中港分析研究, 中國分析研究, 出到去冇人會理佢, 佢點都要扎根香港, 不過佢本身屋企就好撚有錢啦
係囉屌
大撚把港豬都醒
點解咁醒既沈旭輝唔醒得?
我相信以前既佢覺得有險可守
反送中期間佢好大可能有做政府智囊
親眼見證中國想點對香港
再加上佢人脈收到唔同風
應該聽到唔少黑警同政府既秘密
然後選擇對得住自己同大眾既方向
有乜問題?
而且多個同路人唔好咩?
佢要幫政府真係唔愁無機會
而家佢唔止淺黃啦
下下大大力抽擊
和理非重量級手足黎
唔該唔好分化
到佢實際做左咩壞事先割席都未遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞