有冇人知點解沈旭暉呢排咁撚黃

399 回覆
953 Like 33 Dislike
人地走去新加坡主要係因為心灰已冷,睇到個勢政府唔會用佢呢d人
隱約feel 到個 post 係抺黑 post
佢好似提過,之前一路都帶住一個假面具做人? (受家庭教育影響)
之後一路希望扮中立,可以拉晒兩邊嘅人坐低一齊傾,制度內抗爭,
但自從689上台後轉左管治模式,變左做專制管治,佢就發現唔work之後好撚灰心就走撚左去,依家好似發現有啲希望又返返黎咁,同埋佢變黃其實係放棄晒佢一路靠"中立"形象儲返黎嘅人脈
咁佢依家返黎係點
覺得政府呢個時勢會畀一官半職佢?
佢配合緊泛民穩定緊局勢
佢舊拍檔陶傑、劉細良都係做緊類似既野
不過可能你地睇唔出
應該係想選特首
做制度內改革的果一位
李嘉誠要搵人出黎做代理人
2022好可能就要一個泛民接受的人一齊協商拎夠600票
個人覺得佢係商界搵出黎的人(李超誠細仔有比水佢)
同時同中共有關係(根正苗紅)
而加要整泛民接受

以上只係我的估計
政府有積極招攬佢
但只要想要佢個「名」而唔係要佢個「腦」
入到去乜鳩都搵佢個名去endorse 但提出嘅意見就永遠無人聽

btw有周永新呢個學者型condom咁大個人辨 仲邊有正常學者會落叠啊
最主要係當時新加坡請左佢
我真係有時覺得條友係間諜
屌港共政權就係唔想香港咁國際,大灣區就係香港既國際,算吧啦
佢早排都ban 左777搵佢傾計
應該係睇穿777根本話唔到事
唔想陪佢做show
應該係想選特首
做制度內改革的果一位
李嘉誠要搵人出黎做代理人
2022好可能就要一個泛民接受的人一齊協商拎夠600票
個人覺得佢係商界搵出黎的人(李超誠細仔有比水佢)
同時同中共有關係(根正苗紅)
而加要整泛民接受

以上只係我的估計

呢個真係最撚on9嘅估計
金主指示啫
岩咀型就係自己友
#不分化
柳爺比人扑穿頭開始就變左黃
佢地好多年朋友
好多淺藍其實真係反暴,包括反警暴同黑社會,但另一方面佢地又覺得支持政府先可以止暴制亂
佢地好多唔會明政府就係暴力源頭
文妓
唔入政府仲好
政府個名係負資產
其實一早有風聲吹過
唔係我第一個講
你留下陶傑早兩晚去同劉細良作客講的野
唔可以睇少呢個可能性
唔會係選特首啦
佢已經拎左葡萄牙藉

同埋佢呢d新世代
講到明唔想跟舊有框架做野

佢最終都係行自主路線ga la
Twitter 戰線勿鬆懈!!!
https://lih.kg/1756092

請幫推
出門之前 rt like reply
Twitter組24小時keep住更新
幫手retweet
㩒入👉https://t.me/TwitterHelpBot
然後打 /task 攞任務
啱呀,係沈旭暉唔加入香港政府,非香港政府唔想佢入

入到體制內都改變唔到啲咩,只係成為政府代言人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞