有冇人知點解沈旭暉呢排咁撚黃

399 回覆
953 Like 33 Dislike
我早屌佢係港共儲君,明嘛???
咁似乎同項明生都係同一類
睇唔過眼呱。。。以前都成日上光明頂,之後冇上好耐,呢排運動又上番。
自從721
柳俊江被扑開始
但我聽講佢料麻麻講好好聽
佢不嬲都黃
放錯台係我岸鳩求幫推P牌推唔到

推上熱門:新戰線—用建制方法贏建制
https://lih.kg/1755527
因為依家人地從商啦
其實每個人都會日日唔同日日進一步或者退一步既
我地唔係更加應該睇下佢呢一刻做緊既野咩?
成日都回帶話佢以前乜乜柒柒
割乜撚?
同埋佢好似移民左
其實連登真係要改改先入為主歪風

沈旭暉之前有篇文解釋過自己本身喺制度內有一定力量 令佢可以作為中間派吸納兩派意見同進言 所以佢要適時放下個人立場 甚至要有限度獻下媚去發揮自己呢個身位嘅功能 但運動中期佢發現自己呢個角色發揮作用不大 亦過唔到自己良心 所以決定都係正式歸邊 講自己心入面嗰算數

大家當然可以評價佢咁做係好定唔好 但必要嘅係掌握返個事實再評價 而唔係斷章取義 憑一兩件往事一刀切去定義一個人 我個人就認為 佢未必喺運動付出好多(至少佢冇特登Show畀人知)但憑佢嘅國際視野同史觀確實提供咗好值得參考嘅論述

作為一個由六前開始活躍兼而家傷咗嘅前線 我都會成日提自己除咗行動要勇武 思想更加要武裝 希望大家都可以
所以佢而加積極拉攏的係泛民
泛民有區選1117票
黎緊可能有接近400票特首選委
再加李嘉誠派系的100-200票
就可以做到
不過大前題係中共唔破壞個制度
SO?
又話要吸納淺藍嘅票
而家多個有學識嘅國際關係中關派埋嚟又分化
忠粉
有睇個篇文
佢係想用自己嘅方法搵出路
但當中共殺到埋身時
所有人都要歸邊
721之後已經徹底轉黃啦 之前就做公司董事扮中立 之後都冇再做
行動post啊
唔好鬆懈啊

岩呀, 沈係國際線打得好勁架
幾鍾意佢啲大數據分析
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞