有冇人知點解沈旭暉呢排咁撚黃

399 回覆
953 Like 33 Dislike
尚書大人
沈旭暉唔係搞緊移民葡萄牙咩?
人地已經400萬年薪,使做特首咩
正解
沈旭暉呢條友咁醒同咁有野心,唔會死錯人
假如係中美角力下,真係比香港有真普選
佢就會係特首(紅色背景,泛民支持,誠哥推薦,又夠後生唔離地,CV 夠靚得到中產接受)
721後 爆完 返唔到轉頭

之後唔撚再扮

反正 依家港共連佢呢班人都唔理
因為佢有好友受到牽連

佢有講過,睇住柳爺响西鐵站被打,係不能接受
佢應該係暗黃
我個人覺得
想做李登輝咁的角色
但而加直接上左水了
唔再扮了
IR佢點都有料過現屆政權任何一個
同埋 最低限度佢完全撐握到40歲以下嘅世界發生緊乜事 呢樣政府過咗半年都仲係一籌莫展
所以依家我係buy佢 好多意見都有參考價值
風速計度唔到風向
因為喺新加坡做咗condom
其實連登真係要改改先入為主歪風

沈旭暉之前有篇文解釋過自己本身喺制度內有一定力量 令佢可以作為中間派吸納兩派意見同進言 所以佢要適時放下個人立場 甚至要有限度獻下媚去發揮自己呢個身位嘅功能 但運動中期佢發現自己呢個角色發揮作用不大 亦過唔到自己良心 所以決定都係正式歸邊 講自己心入面嗰算數

大家當然可以評價佢咁做係好定唔好 但必要嘅係掌握返個事實再評價 而唔係斷章取義 憑一兩件往事一刀切去定義一個人 我個人就認為 佢未必喺運動付出好多(至少佢冇特登Show畀人知)但憑佢嘅國際視野同史觀確實提供咗好值得參考嘅論述

作為一個由六前開始活躍兼而家傷咗嘅前線 我都會成日提自己除咗行動要勇武 思想更加要武裝 希望大家都可以

5毛定白癡,信港共家族出身嘅可以到尾自主可以真黃???

就算19我都係咁話!!!

我同你諗法係一樣
佢完全符合曬特首條件
玩得成功其實係似李登輝
公道講
已經唔係騎牆
相當深黃

利申認同唔會盡信
維持觀察
睇番佢Facebook
佢自從721之後對政府係完全接受唔到
所以直接全黃
柳進江當日接仔咋
沈旭暉後邊金主係李嘉誠
佢講嘢係代表乜嘢
大家自己諗

李嘉誠睇來堅同曱甴平反枱
佢屬精英中產階級求穩定係好合理,呢幾個月政府做嘅事令佢作為一個人覺得唔出聲唔得都好正常,當然仲有好多原因。上面個班人剩係識分兩個陣營睇野,唔係己就他,唔係友就敵,仲要立場行先,就覺得人地係牆頭草。我真係唔明係乜野令到香港人諗野剩係識分兩邊
怕香港人善忘嘅,推行動post 啦
想聲援理大手足嘅,推行動post 啦
和理非嘅,推行動post 啦
勇武嘅,推行動 post 啦

呢個係行動post,星期三晚,我地聚首商場,以和理非聲援理大手足
https://lih.kg/1756593
佢置頂篇文真心好大感觸
你要講背景,呢到08年大把人親中啦咁,咁係咪個個都要質疑下?駛唔駛簽埋承諾書?

事實上佢講d 野有用過好多人講既野,真係分析大局唔係好似19、kol、政客果d 廢up,建制少左呢個人對我地著數好多
不嬲都黃,廢事講咁多自爆,
有follow開就知佢係咩人,
總之佢對國際戰線極有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞