有冇人知點解沈旭暉呢排咁撚黃

399 回覆
953 Like 33 Dislike
講佢扮黃之類個班一定唔知當年佢寫次主權個時發生咩事
咁項明生真係好撚假, 明明喺微博大中華膠上身, 嗰頭喺IG又扮哂野撐香港, 睇見想嘔
尚書大人嚟
好多連登仔嗰時未戒奶
Sor 借位 求推
[新職]歡迎各位手足轉職幻彩魔法師
https://lih.kg/1757093
我諗沈旭輝一直對香港的想像都唔係一個反中嘅香港,而係保持住香港嘅bargaining power,繼續做連接中國同世界嘅橋樑左右逢源

只係佢喺今次反送中開始見到香港政府主動放棄自己嘅bargaining power,自願降級成為中共直轄市,先放棄過往中間派嘅遊說角色正式轉黃
唔好意思,借個位人手推篇文

(盡公民責任)登記完做選民仲要登記做陪審團!
https://lih.kg/1756764
有關公+高學歷版嘅項明生囉
吳若希都出聲
唔比人覺醒既.... 唔好屌走哂自己友啦唉....
其實佢好有學識
有儲蓄 又有自己公司
人生贏家

佢對香港定位係做世界仔(類似新加坡,佢本人就係做世界仔 同佢咁鍾意講新加坡)
河水不犯井水,好多中老年人都係咁諗
唔追求雙普選,但你阻到中產搵食,冇公義冇法治搞到721咁dirty 就一定唔撚得

呢個係我相信佢721 後 轉既原因,發覺你中立 有撚用咩,live影住老友被打,直接係滾水煮蛙 冇得你走
721前好多人都對佢失望,
佢講法係從689 上台就知好黑暗高壓統治,但難以反抗唯有打飛機咁講 ,香港人學猶太人 鬥長命有勢力再建國囉
但共產黨逼害你係世界性咁,基本上就係中美終有一戰 要消滅呢個人類文明大毒瘤
而我相信沈旭輝都發覺好難行得通,講建構主義理論 做逃兵講就易,但實際上中國就係要你香港人呢個諗法死
去到外國都照搞你
咁佢迷途知返就算啦
項明生學歷都唔算低, 不過日文好似盤菜螢子好過佢好多 (況且項明生喺HKU主修日本研究系)
本來見咁多港豬 都心淡廢事幫你地
但係有200萬人會上街 見好似有啲希望咪翻嚟幫下你地 生於廝 長於廝 點都對香港有留戀
勿屌同路人
Mk暉
佢一直偏黃嘅世界仔黎(兩登巴打
會變成咁一d都唔出奇
唔好分化
敵人既敵人就是朋友
大灣暉mk暉
721 前的確對佢好失望,不過諗返轉頭 佢對自己同香港定位都係要做世界仔
721後迷途知返就算啦發覺根本共黨點會被你做世界仔
一係就極左歸邊要奶到雪雪聲,一係就敵我矛盾 追到去澳洲 加拿大都搞你
佢心入邊應該係深黃,只係方法係中間派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞