不規則分享 | 化妝品 + 護膚 34

1001 回覆
9 Like 13 Dislike
唔該晒絲打,仲諗住佢有咁高防曬度可以上少樣野
其實捨得比咁貴錢都係想買好既護膚品
但lamer依啲所謂貴婦級牌子其實又落香料,成分表又唔係對得住個價錢,主打個隻叫「miracle broth」既成分
完全唔明點解有人會買,出面要clean beauty 有clean beauty 要Korean skincare亦有大把高質高性價比
我覺得唔錯,不過除咗保濕佢冇乜用,不過我有朋友話用佢會同底妝打架,起勁多擦膠碎
想問下啲粉刺印暗瘡印同埋下巴附近啲粉刺可以點搞好?唔該晒
Paula’s choice 2% BHA liquid
睇完唔係好明呢支咩黎
豐台灣嗰系列用左勁多年
TST
啲人買得既心態係愈貴愈好架啦
想問下有無人用過BCL Hadarela 護膚素顏蜜粉?
行街見到講到d成分幾好 (岩岩google左好似仲好過club)
試落又幾舒服 包裝都唔錯
有無絲平時唔係點化妝既時候就咁用佢?
如果平時唔返工淨係防曬加佢有無得諗?
利申 大油田

BTW 呢排搵緊防曬蜜粉
行cosme見到chacott 好似都係d大推products
爬左陣文又好似comment唔錯
有無絲用開 or 有其他牌子推介?
1028 自稱中国台灣
sorry 真係唔知,咁etude house 都唔錯,係有時會唔小心掃到曱甴腳
Opera mylash 紅色個枝幾好用,可以掃到啲眼睫毛好長但唔起一粒粒,我油眼用都冇溶。
agger 好用呀
btw三眼仔絲好耐冇見
但唔好喺香港門市買 etude house高層藍
揾代購好啦
睇到canmake同ettusais mascara都有絲推 邊隻好用啲?
用過兩支 冇乜特別感覺 幾香咁聞落幾舒服(鐘意甜 椰子味) 但唔覺得保濕 應該啱油肌多 btw冇起過刷膠碎 除非skincare step有透明質酸精華
Designer lift佢易氧化㗎(講緊枝嘢裡面未用嘅product) 幾年前有一枝 感覺愈用愈衰
推薦就covermark草本粉底液 前面都有好多絲打覺得好用 準備再回購
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞