不規則分享 | 化妝品 + 護膚 34

1001 回覆
9 Like 13 Dislike
收到多謝絲打意見
我無用l’oréal group好耐
用緊make up forever 好好用 聽講兩隻表現差唔多
試下厚敷 見唔到皮膚色加敷起碼九個字正常會有野淨 我用完都有野淨好爽 覺得好似白淨左
最近用緊朋友係韓國買apieu 個隻mousse霧面唇釉
覺得幾輕身又唔乾 唇紋唔會乾晒好明顯咁

有冇人知香港邊間有賣同試下色(黃既更開心)
睇啲圖be01好似有啲似nars dolce vita velvet lip pencil 想問下有冇絲比較過

Nars 成日又刨好煩 仲貴一大截 想睇吓係咪可以係平價版既dolce vita
有冇人用過呢隻
用完兩星期之後兩邊面都生暗瘡
痛到癲
唔知關唔關事
Natural_fairy
有可能唔啱你皮膚
你係油性肌定乾性肌
日常嘅護膚程序係點
我係T字位比較油
用開freeplus洗面 然後用fatvie B5 保濕
之前用開curel cream 都冇乜事
最近兩星期先轉用Sana呢隻
想轉用無添加成份安全啲嘅護膚品
有冇絲打有用開FANCL同HABA?
想問下邊個牌子好啲?
Fancl藍到黑同埋香港個價貴日本double
如果係日本買呢?同香港有冇關係?
有就買HABA算~
最近都轉左用haba 暫時感覺唔錯 暗瘡皮膚都用得
但冬天最凍嗰幾日淨搽油唔夠力咁
利申 夏天油雞 冬天中性偏油
唔該絲打~
上樂天買haba試下先
可以搵代購 thisway_hk 黃的 haba香港都係貴好多
想問粉餅
如果covermark/chantecaille/ guerlain 24k
大家會推介邊隻
日本ok既
但以前用過冇乜感覺
喺香港overrated
想請問有無粉底液推薦乾人用
就嚟用家支CDP鑽光,但覺得冬天用真係偏乾,想轉下第隻用
以前用開kiehl’s白泥 唔想再幫襯佢
Dmc因為要敷太耐唔係成日有時間
所以想搵deep clean泥mask用

之前有人推薦fancl但又見到話佢藍到黑
想知有咩牌子好用又可以用
洗面奶好好用喎
聽某台灣YouTuber介紹買左呢隻,係幾好用
利申:乾肌,打底用Toner + 精華之後搽呢個就上妝
勁捽塊面都唔起擦膠碎而且好快吸收~
body shop? 已經唔係loreal group
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞