不規則分享 | 化妝品 + 護膚 34

1001 回覆
9 Like 13 Dislike
大樽抗糖化 蝸牛兩支 肌底水 金水 面膜
有冇絲打用過ad+ 卸妝gel 爆粒粒?
我從未聽過人講會咁
會唔會係卸得太耐 因為我真係捽起碼30秒
粉底用magic, 好用
long last 唔乾又matt, 仲要唔貴

唇膏用walk of shame覺得一般般, 唔算絲滑不過好有氣質
huda 九宮格係mic 的
有讀chem但F 鳩噏當秘笈 佢同意100g產品加多100g 入面既有效成分就會變200% 係咩概念 容量大一倍點解成分%都會大一倍...你買同款大支裝skincare會比細支既有效成分多咩

有篇佢話Propylene Glycol有問題 自稱無用依隻成分 但又唔講用咩取代 連一篇有說服力既文獻都拎唔到出來 好無說服力

講去角質仲好笑 「喂你影個成份表俾我睇冇用嫁傻豬,佢地不會列哂所有成份」 上得架既都要跟法例列出全成分表 係得佢d產品無咋

利申:唔係有心追擊佢 只係睇唔過眼佢散播錯誤訊息 吹咁大 仲賣貴過唔少開架brand 至少開架brand一定有cosmetic chemists睇實 有測產有QC 消委會又會成日抽查做檢驗 我唔否定佢產品既成效 但一日唔知全成分我都唔會幫襯
我都係乾肌 想試
你可以去dfs試左先 dfs啲人唔多理我 由我試 再係sf買
係啊
佢好似係爽膚水用法
所以絲打同我罷賣呢隻化妝品牌佢
https://lih.kg/1780980

死啦我上面仲係咁推佢隻睫毛打底
我好耐好耐之前都推過佢枝洗面
同咗好耐用過好多枝
而家唔理點都會轉了

有無洗得乾淨但又唔乾嘅洗面推薦
想問點分幾時用brightening 同whitening 既mask
Whitening 應該係for想淡斑淡印?
Brightening 就係for暗啞無光澤無氣息

我諗係咁
千年黑頭求救
由中一開始就成鼻都係 細個唔識野狂用黑頭貼
大個左而家成廿歲人都仲係好多黑頭
用白泥定innisfree 火山泥 清完隔兩日又出翻曬黎
個鼻又好經常出油
最近發現原來鼻兩邊面果度都開始有黑頭
毛孔又粗大
雖然而家冬天出油情況係好左
但一夏天真係完全不堪入目
真心希望可以搵到方法解決
改善到出油情況 同埋真係清到黑頭同油脂粒
我中學個時都係多黑頭 開始用洗面機之後就冇晒
已經有用緊foreo Luna mini2
用左都起碼成年幾 但完全冇乜清過黑頭
有冇酸介紹?
同埋係咪淨係搽響鼻同毛孔粗大既地方就ok?
我都有用過個缷妝膏 真係落得好乾淨
回購左幾次 陣味勁舒服好好聞
仲要係黃店支持黃色經濟圈

有冇人係ig shop Lafee beauty 買過野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞