不規則分享 | 化妝品 + 護膚 34

1001 回覆
9 Like 13 Dislike
中學生過 後來幾年都冇野
但前幾個月又生返
斷唔到尾 成世都會係咁發作
係初期嘅時候就查啲唇瘡藥膏會快啲好
唔好用手掂佢 會惹到周圍都係
唔好係咁舔佢唔好Meet佢
無任何方法 只可以等佢自己結焦再甩 然後就會好
通常一個禮拜好返 之後唔會再發作
如果斷斷續續有要增強抵抗力

同埋你有冇用開潤唇膏
生嗰時唔好用 生完唔好用返用過呢支
同埋聽講用Dhc會賴野 利申生之前就係用dhc
因為會好乾好痕 我會成pat凡士林敷住
如果用手查 大機會會將啲病毒帶埋落支凡士林到 到好返再用 可能又會感染
有冇Facial推介?
咁大個人都未試過

本身皮膚唔差 但都見到少少毛孔
有時見啲人皮膚望落好滑好靚咁
係facial做得多keep 到定化妝技巧好
我都未做過
但book左喺元朗黃既小店1月試做
有啲遠
不過等你包膠
我媽咪問如果想淡化色斑可以用咩product因為佢唔打得laser 所以想知咩product會見效
想知邊間
用過caudalie葡萄精華同drunk elephant都係唔夠保濕
有咩精華夠保濕夠潤
利申:好似係混油,底層好乾會出好多油
公平點 摩洛哥有機玫瑰水
唔貴大約$180有100ml 有時仲有8折
重點佢係冇酒精純花水 又要fair trade 同埋黃店
送專櫃品牌唇膏/香水出事率低好多 呢啲唔啱用拎嚟擺都仲得
護膚品唔啱用真係唔知做乜 同埋又怕揀錯佢會敏感
我都係用caudalie 夏天夠用,
一開始轉冬天我會加幾滴油再擦

油係求其係iherb買
有咩妝前保濕推薦?唔起擦膠碎嘅
絲打們好 我就27歲 平時有乜點打扮自己
因為本身懶
加上皮膚屬於混油 好易出暗倉
所以唔敢用粉底
平時出街最多搽下唇水
但男友話我不修邊幅亦開始想轉變
所以想學下化基本的妝
聽講base加碎粉會冇咁焗住d皮膚?有咩遮霞好用?
請問絲打們有冇好的products介紹俾初學感謝
lm
caudalie用過落妝油同洗面奶,用到出晒暗粒
budget多定少呀
想平平地買套試吓定買貴一套長用
想平平地試下先,有邊d好嗎?
我keep用佢粉紅色同紫色隻雪芭 好好用
夏天用粉紅色 冬天用紫
本身係混合偏乾
佢和Avene都好好用
初學用粉餅 易上手 妝感自然唔會厚 對油肌友好
遮瑕視乎黑眼圈深唔深 好多韓牌都平靚正 the saem/innisfree etc
Avenue ok呀真係幾好 支水噴霧 同個cream
caudalie 可能成個品牌我唔啱
門市試上手個cream 都覺得好笠
用口健樂我之前成日生唇瘡 一用佢就好快冇事 佢會有層膜保護粒瘡
粉餅fit me正油肌表示好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞