不規則分享 | 化妝品 + 護膚 34

1001 回覆
9 Like 13 Dislike
唔會油呀~搽上面無咩負擔咁既感覺,但又唔會無料到~
唔係好識包膠sorry
有冇cleansing mask/clay mask推介?
多黑頭 皮膚暗啞 多暗粒
皮膚好乾 夏天乾到出油
脫面毛有冇用過bruan部脫毛/潔面兩用機?
1001下次記得開po
絲打下次開po記得quote番上個po講緊嘅野過黎
同將夾單包膠嗰啲置番頂
辛苦晒
同一個位不斷重複生紅腫石頭瘡, 已經2個星期啦
晚晚厚查Skinroen都冇反應, 淨係乾到甩皮...
點先可以消左粒瘡?
水溝油?邊支
醫生做果酸係咪好貴?
step 1 果支亮肌柔膚水 2 號
你係想去斑 定去臉黃嘅美白?
完全無用呀!又唔補濕
粒粒又唔覺有少到
但補濕ok 都推薦買
大大話話我都用左7-8支,平時皮膚好嘅時候用佢真係無效果,但每當轉季或者皮膚敏感嘅時候,用佢黎濕敷係可以降紅
石頭瘡可以試下Thursday plantation 嘅茶樹油
想問下大家有冇啲咩蘆薈gel推介?想淡下啲痘印同穩定皮膚 因為我發覺自己同蘆薈好夾 但之前個支蘆薈gel係喺南非買 99% aloe 好好用宜家無可能買得番 但又唔知有咩牌子好用🥺
油性皮膚嘅人係咪要基本保濕之餘仲要用野控油?
有無邊隻好推介
成日覺得茶完啲野之後塊面有覺得好油嘅感覺

開始有眼紋
有冇眼霜推介
大家好之前喺隔離化妝品post講話做化妝品義賣 有幾位絲打都話可以幫手
我地傾完後大致plan左以下,實際嘅處理會視乎有幾多捐贈再決定, 希望大家多多支持!

1. 我地開左個google form比各位想捐產品嘅絲打(以下簡稱賣家), 可以簡單填返啲資料先
- 接收嘅貨品: 全新/90%新以上嘅美妝保養品(恕不接受過期, 二手唇膏, 睫毛液或有衞生issue嘅貨品)
- 資料: 產品品牌,產品名稱, 新舊程度,購買年份, 價格,捐款對象, 交收方式 (面交/ 郵寄*), 聯絡方式(以tg為主) *郵費會由賣家承擔
- 捐款對象: 星火同盟/ 立場新聞/ 香港民意研究所
- 對於L’oreal group產品嘅取態: 今次呢個義賣始終係想籌到更多錢,所以我地係會接收L’oreal group嘅捐贈, 但都唔鼓勵大家繼續買!

2. 如果大家對捐贈反應熱烈,我地就會開幾個timeslot同係唔同地點搵大家收集產品, 再檢查, 影相然後放上ig去義賣, 之後嘅交收同捐款都會幫手處理

3. 如果產品數量比預期少, 就會將產品資料公開係一個goolge doc度, 有興趣買嘅絲打可以自行聯絡賣家交易, 然後賣家自行捐款去機構

4. 明白金錢處理係大家關注嘅問題, 假如我地決定幫手開平台同處理交收, 我地應該會參考其他ig shop嘅做法, 令善款直接捐比機構而唔經中間人手, 如果有更好嘅處理手法都歡迎提出
初步諗法係買家要直接入數去機構,然後交收時要當場出示入數紙/epayment 記錄先可以拎貨

Google form已經準備好,有興趣捐嘅可以填form,去到星期五我地就會睇下有幾多產品再決定下一步係點
https://forms.gle/gin9x4uJ7gnD3y5M6
大家都可以share比身邊熱愛買野化妝既朋友!
希望咁多位絲打多多支持有咩意見/問題都歡迎提出
Yves rocher 唔錯
最鍾意佢個頭皮磨砂
洗完好乾淨咁
有無人用過makeup forever reboot 粉底 乾肌想試下
用緊洗臉+ 菇水 ,個人覺得去唔到,不過好似生啲左 冇乜粒到
懷疑我識你😂😂😂
頭皮乾 我都係 但我用dr.forhair 冇事 韓國野有d難買依家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞