不規則分享 | 化妝品 + 護膚 34

1001 回覆
9 Like 13 Dislike
係咪冇吹乾?一洗完要即刻吹到100%乾
嗰陣記得佢話唔俾哂大家睇全成份 個因為驚俾人抄佢啲產品
仲有佢啲咩秘方配方
同問。。已經有用清潔mask
你收到枝mask仲驚訝 成住菜咁
佢之前勁熱買既新鮮面膜 得一個月有效限期
一打開盒mask 表面會有一層水 話係天然防腐
係 完全唔明點解張面膜紙可以cheap到咁
俾左幾十蚊買張咁既野敷上面
有冇人用過guerlain 新出既24k粉底?
睇YouTube 好多人讚,唔知係咪真係咁好用呢
咁撚驚
任何牌子法例規定包裝上要有按濃度排列既成分表
唔肯比full ingredient list肯定有問題
大牌子夠有全成份 但抄唔到濃度 技術 配方
好新奇 原來2019年仲有人買來歷不明既DIY skincare 仲要賣到咁貴
cls 有無相睇?
表面個層真係水? cls 水點會係天然防腐 不如落層花生油落去隔住空氣水分算啦

大家千祈唔好亂咁係 carousell買化妝品 護膚品
發現最近多咗好撚多中國翻版
全部account用同一張圖,同一個文字描述
佢地可以係代購網 獨立account

試下開架curel個啲先啦
有冇絲打知pair暗瘡膏邊度有得賣
唔敢係格仔鋪個d買
呢排皮膚超乾 有咩body lotion推介
驚安殿堂
爆緊粒粒 皮膚唔係好穩定 想轉粉餅 有咩介紹? T位出油 面頰乾
喺muf買左set掃 半價超抵
我都買左!
但我唔想要枝濕粉掃 自己另外買左枝112
我用緊 冬天都好貼
原料同產品百分比 兩回事 原料係高濃度/100% 但左溝右溝最後濃度會少左 有d成分有法例規定濃度上限 所以產品成分表會按濃度排列

ig bio仲話自己產品無化學成份 一個有化學知識既人係唔會講得出依句 佢買返來一桶桶既原料(假設真係DIY)已經係化工原料
我真心唔敢買呢類無監管 製作過程唔公開 連容器有無消毒都唔知既DIY skincare 如果有咩事 你拎支無成分表既產品比醫生 醫生唔知點幫你
我明好多人皮膚有各種問題試到心灰 但唔好咁容易比人燒到去買來歷不明既產品 諗住無得更衰 你永遠唔會知成分 敏感唔一定同產品有關 可能係對一兩隻成分敏感 全天然唔一定等於好 世上亦唔會有全天然skincare 除非你用野生蘆薈敷面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞