日本鐵道消息及旅遊情報交流區(44)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
ハイブリッド方式採用の新型特急車両HC85系を公開 JR東海
https://www.youtube.com/watch?v=t99LGbd_5Ks
請問ekinet要點先search到初日の出系列既班次?
試過用1月1日搵,又試過12月31日搵
搵極都只係出到定期列車
自膠
原來要用乗換運賃案内先至chok到呢啲車既車飛
有人計過大宮去札幌會轉坐新幹線
咁其實北海道四國以外應該都可以用pad即場劃
就算旭川都好似只係改軌迷你
大宮東京樽頸爆未
あずさ2号、ダイヤから旅立ちます 3月の改定で姿消す
https://www.asahi.com/articles/ASMDF5WKSMDFUZOB00Z.html
同埋台鐵真係好鍾意係車頭整一大堆燈

同樣都係車頭下巴整一排燈
同樣都係車身拉條cheat line
點解小田急可以順眼咁多
JR 四國好落後 仲用紙
導啲人去釧路仲好,好多科技企業係個邊發展
個車身永遠都係咁柒啲車窗細隻到一個點
同埋個cab會唔會大左少少

車廂又係同JR東通勤車大同小異
係唔係已經變咗做関東style?
肯善用大宮6月台,加班絕對無問題,上野都可以開特別班
台鐵個個月都有幾單平交道事故,車頭整大啲加強撞擊緩衝區保護司機安全都好合理
不過法國佬個外觀設計就真係唔識欣賞,條綠色帶唔加好過

莒光同舊自強號嗰款大車窗個view其實好正,可惜新車唔會再有
法國佬Design真心唔啱睇
屌佢老母臭閪JR閪日本
嘩屌
做乜9

睇完要洗眼
淨係睇下Renault 同雪鐵龍d車就知la
架架都古古怪怪

得標緻架Van叫做好
RER Paris Metro啲設計都叫正常 有啲仲幾好樣
係唔知點解幫外國設計個啲就出晒事
即以後有班次都只能大宮做總站...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞