日本鐵道消息及旅遊情報交流區(44)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
本身キハ85無既野就無謂整啦,到時路基同檢修程序又要配合去改
中央線就振子整到靚一靚,高山同紀勢就輸哂俾巴士
日本環球影城 快證7 是咪有7個game 可以特快?

要點買?
JR方仗真係好有錢,有錢到全資起中央新幹線
最好笑係西鐵同馬鐵駁埋一齊
中間嗰段又係唔同style

唯一最好係買左SP1900
就算係東涌線A train,個車箱都好過屍車

屍車d扶手點解甩油甩得咁快
咁咪易d 淋機
d新站造工真係望落都知咩叫差
d磚舖到咁樣衰
手功差到呢

東涌線,西鐵,就連未擴建嘅馬鐵站都好過晒d新站
兩條行車方向唔同,本身已夠奇怪
屯馬線新起車站月台全部一面兩線/兩面兩線,唔預空間開短棍,兩線開短棍容易做成列車擁塞,觀塘線何文田兩面兩線,黃埔、何文田終班次梅花間竹,何文田、黃埔發車經常唔就。
大江戸線清澄白河兩面3線穩定開清澄白河終班次
請教一下
想買2/2既SL冬之濕原號
最快係ekinet訂飛係咪1個月+1星期前既12/26?
事前預付係
直接在1月2日早上9點上ekinet到鬥快book位,即刻知結果

好型呀
有無人俾多500yen 坐premium car
成日都滿座
有次坐中間位, 出去搵架手推車仔買雪糕同睇下架車咁, 個外面位既日本人起左身讓路

返黎發現個讓路既日本人一直企係卡頭尾位度用電話, 唔通佢地興等埋人先坐低?

而我令佢等左好耐?
以前成日走去新大阪搭jr 新快速,而家多人到真係不了,搭京阪
京都市長已經忍無可忍

"京都不是為旅遊而建,未來規劃將不會有新酒店落成"
揸pass就揀特急搭啦
除非想感受新快速行130就黎散既feel
特急疏車 但係冇理由搭一個站又轉車
雖然新大阪叫做多架はるか半個鐘一班
仲有thunderbird, 兩個加埋都算密

好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞