[認真]麻煩ADMIN解釋一下連登熱門既算法或者準則

949 回覆
552 Like 32 Dislike
我諗原意未必係話打壓異己?而係想搵啲野grade啲會員,而每個post可能有個score=a*sum(樓主,comment過嘅會員)+b(comment數量)+c(正負皮)+d(瀏覽數量),目的等五毛嗰啲post少啲推到上熱門?
不過我估樓主估計應該都7788,block數應該係grade會員其中一個方法,所以你地都順便俾人打壓埋,上唔到熱門

五毛/打手點會怕你grade
開個新Acc容乜易,是但一個政黨都拎到成千個acc出黎啦
而家佢呢個算法只會影響到正常會員

喂你唔好推咁快,等陣ADMIN入唔切黎呀
幫你試多野 push!
我諗原意未必係話打壓異己?而係想搵啲野grade啲會員,而每個post可能有個score=a*sum(樓主,comment過嘅會員)+b(comment數量)+c(正負皮)+d(瀏覽數量),目的等五毛嗰啲post少啲推到上熱門?
不過我估樓主估計應該都7788,block數應該係grade會員其中一個方法,所以你地都順便俾人打壓埋,上唔到熱門

佢個算法應該仲有計24小時內熱門字眼黎加分

再開多個post lor

佢個算法應該仲有計24小時內熱門字眼黎加分

根本就係掉番轉方便洗地,正常會員留意唔到呢D野根本講野唔會有人聽

咁所以咪就係個system有啲問題

btw連理住幾時肯回應 我淨係想知答案啫
E個POST點推都唔會係熱門

佢地都唔會入黎架啦
score=a*sum(樓主,comment過嘅會員)+b(comment數量)+c(正負皮)+d(瀏覽數量)
而家好明顯呢幾樣都計好少分,BLOCK 果到計最多
但你諗下一個會員上得愈耐,講得愈多野,一定比新會員少block
咁係咪D政黨五毛要洗地,仲方便過以前?
係唔對路wor,仲未上熱門
會唔會係計回覆速度架?
係唔對路wor,仲未上熱門
會唔會係計回覆速度架?

我個J圖POST 嚴守一人一回覆都唔得
score=a*sum(樓主,comment過嘅會員)+b(comment數量)+c(正負皮)+d(瀏覽數量)
而家好明顯呢幾樣都計好少分,BLOCK 果到計最多
但你諗下一個會員上得愈耐,講得愈多野,一定比新會員多block
咁係咪D政黨五毛要洗地,仲方便過以前?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞