沈門師兄弟吹水區暨拜師區(十)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
唔好升得唔得,唔係師傅午市又唔知點解釋架啦,唉
周五(庚戌日):天干屬金地支屬土,土生金之局,出現反彈。

明天就是收成期
周四(己酉日):天干屬土地支屬金,土生金之局,反覆回穩。(反覆偏軟)

反手回穩

師傅今日有無下聖旨

明天就是收成期

侵五行鳩估係邊度出的?ON.CC?

師傅:技術性調整嚟

明天就是收成期

侵五行鳩估係邊度出的?http://ON.CC?

On.cc
師父:個市回一回氣引牛,先再落多浸
仲係跌市

誰都心酸過 借貨未夠

師兄好文采

師父呢d 偉人一定要歌頌 btw 紅字講個某人

均 ...

師傅:技術性調整嚟

市場被扭曲
【實戰理論】仍要看今日反彈的力度(沈振盈)(MAR 23)

前晚美股的急跌,令到昨日港股出現逾三百點的回吐,恆指回試24200水平。昨晚美股走勢略為回穏,但仍見有反彈的動力。若以美股的走勢而論,仍然是在造頂的形態,未似有太大的上升動力。講真,炒特朗普效應已炒了三個多月,其政策的可行性,此刻要見真章了,但卻困難重重。由於美股一直只反映利好的預期,完全沒有將負面因素發酵,這就是危機之所在。加息步伐對股市的影響當然重要,但聯儲局若然開始收縮「資産負債表」的規模,影響就會更加大。雖然這是較為中線的因素,但大家最難防範的,就是資金已提早作出部署,股市已逆轉了仍懵然不知。

昨晚MSCI宣佈,就A股納入MSCI新興市場指數,作出市場資詢。這會否又是一個用來挾港股的藉口呢?此刻的港股,在「北水掃貨」的大合奏下,市場情緒已極度樂觀,就算危機已存在,都為大眾所忽略。由於昨晚出了MSCI的消息,加上24200點乃重要的技術上支持位,今日大市高開機會頗大。而大家要留意的,是若然今日早段高開後,於高位的動力能否維持,然後才作判斷。
沈振盈

屌 佢確認高開搞到今日低開
預計明天是反彈

時間正確,今日引師傅真係落注沽QQ,聽日夾春袋

成54 億啦12點
十分一港股交易量...
3311都係咁 大戶出業績後壓價一日再爆升

前晚美股的急跌,令到昨日港股出現逾三百點的回吐,恆指回試24200水平。昨晚美股走勢略為回穏,但仍見有反彈的動力。若以美股的走勢而論,仍然是在造頂的形態,未似有太大的上升動力。講真,炒特朗普效應已炒了三個多月,其政策的可行性,此刻要見真章了,但卻困難重重。由於美股一直只反映利好的預期,完全沒有將負面因素發酵,這就是危機之所在。加息步伐對股市的影響當然重要,但聯儲局若然開始收縮「資産負債表」的規模,影響就會更加大。雖然這是較為中線的因素,但大家最難防範的,就是資金已提早作出部署,股市已逆轉了仍懵然不知。

昨晚MSCI宣佈,就A股納入MSCI新興市場指數,作出市場資詢。這會否又是一個用來挾港股的藉口呢?此刻的港股,在「北水掃貨」的大合奏下,市場情緒已極度樂觀,就算危機已存在,都為大眾所忽略。由於昨晚出了MSCI的消息,加上24200點乃重要的技術上支持位,今日大市高開機會頗大。而大家要留意的,是若然今日早段高開後,於高位的動力能否維持,然後才作判斷。
沈振盈

呢篇嘢比我嘅感覺就係「死撐」,但又要戴頭盔,師父嗰副串柒柒牙撚擦擦嘅氣派蕩然無存,hea得好緊要,明顯等出糧鳩就
套埋3311 現夠錢玩兩張細期

沈振盈

呢篇嘢比我嘅感覺就係「死撐」,但又要戴頭盔,師父嗰副串柒柒牙撚擦擦嘅氣派蕩然無存,hea得好緊要,明顯等出糧鳩就

明明美股升/都唔係j緊侵

係得師傅仲拎住侵侵黎J
財經台搵唔到門口入黎

沈振盈

明明美股升/都唔係j緊侵

係得師傅仲拎住侵侵黎J

佢仲發緊股災夢
預計明天是反彈

成54 億啦12點
十分一港股交易量...

3311咁都叫爆升
預計明天是反彈

成54 億啦12點
十分一港股交易量...

3311咁都叫爆升

業績派完落到13.68 而家14.4
無咩力咁喎今日
總之就入貨啦
準備倒跌了
大師午間教路:24400有阻力
訊匯證券行政總裁沈振盈指,今日大市略作反彈,但反彈動力不大,在24,400點有阻力。建議目前勿輕舉妄動,短線要留意日股及日圓的走勢,特別是日圓走勢受季結因素影響,日圓可能轉強,有些套息交易會拆倉。

上馬
倒跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞