沈門師兄弟吹水區暨拜師區(十)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
屌你老母軍師

轟屍好似早排話long左
考驗既時候又到了
考驗既時候又到了

師父果然月尾一星期就熄燈
屌你老母軍師

佢黑我軍唔到既
屌你老母軍師

佢黑我軍唔到既

本多忠勝
震唔到我軍心
師父未著燈住,換換燈膽,大家要有信心
200億, 10點
太多牛
真正信師傅既又有幾多個
\|/
【實戰理論】中移派高息 信者中伏(沈振盈)(MAR 24)

業績公佈期已近尾聲,主要大藍籌股的成績表,亦已交得七七八八。最為人津津樂道的,就是中移動(http://00941.HK)的「派息40元」大行報告,內容簡直是荒天下之大謬。然而報告公布天下之前兩日,連續兩枝「陽燭」裂口開出,配合報告的公佈,出現第三個裂口「大陽燭」,三日累計升逾一成。接着,市場就講到似層層,子烏虛有,結果,就是信者上釣。

昨日港股高開百餘點後,24500點現沽壓,恆指最終仍是被壓了下來,收報24328點,微升7點。昨晚美股走勢也是一樣,道指早段高開之後,也一樣遇到阻力,最終微跌4點。整體上,全球股市皆未能展現上升的動力,反映出資金開始採取審慎的態度,未敢大舉入市。

經過三個月的升浪,利好因素已經充分發酵,亦被市場大部分反映,反而利淡的因素卻一直沒有被關注,但卻慢慢地發酵出來。當中最具影響力的因素,就是「特朗普政策」推行的可行性。昨日美國眾議院將「醫療方案」押後討論,正正顯示出,其政策的推行確實有阻滯。往後更重要的「減稅」方案,相信還要有排等。大家試想想,美股是因為特朗普政策方案而炒了上來,升了4000點,假若未能推行,回調一半升幅,也要2000點。

講完就彈

美股仲有最少2000點可以升

dklm 佢之前先係咁推介中移動
牛軍同熊軍激戰咗好多日
牛軍同熊軍激戰咗好多日

好撚驚呀 遲早爆邊 爆落就仆街
牛軍同熊軍激戰咗好多日

牛軍同熊軍激戰咗好多日

要爆升一定有棍爆落,出個棍之前都只會買一張細期
其實你地咁驚做乜

計返,尋日上馬既賺緊少少
前日同我一齊上馬既連帳面都冇蝕
其實你地咁驚做乜

呢個真,連帳面都無蝕過
其實你地咁驚做乜

未驚過 對師父好有信心
好靜

睇黎大師兄同二師兄佢地真係去左帶師傅嚐北水
其實你地咁驚做乜

呢個真,連帳面都無蝕過

我啲牛仔蝕緊
震埋今日先都好正常,牛仔要放過星期六日,唔係個個有咁既膽量,in師傅we trust,strong hold
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞