Samsung Galaxy 集中討論區 (63)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
我自己覺得20:9冇咩野用
希望S11E正正常常 換新U/電就夠
我由 S10+ 用到 Note 10+,我唔覺得作為用家有咩安全問題,我換過幾張貼(原裝膠貼,Samsung 客服中心膠貼,東門膠貼,AT 膠貼,衞訊度身訂造貼,淘寶 UV 貼,AT UV 貼,X-ONE UV 貼)除左東門膠貼 $10,淘寶 UV 貼 $70,其他張張 $100 up,我真係其他人解鎖到囉,上次都係外國無啦啦出左條片咁姐,而家應該都修復左啦,所以我唔認為我呢 d 一般用家會遇到,加上呢 d bug 生果機 face id 或 略過 PIN 都試過啦有咩好驚姐
補多句,Note 10+ 貼 UV 貼,用指紋影響真係接近 0,之前 S10+ 貼完要用較大力先解到
唔計指紋解鎖問題,原裝貼同samsung客服貼分別大唔大? 因為原裝貼有啲花咗
我機問uv 如果除會唔會好難 有無漬?
巴打你都係唔使好用力解到? 我而家用緊水凝磨砂
係好ok 但驚披口
大,唔好上去貼,完全兩回事,總要貼歪既,右上角 cut L 型

建議 $169 衞訊度身訂造 Made in USA 最大賣點,聲稱唔影響屏幕質素,S10 同 Note 10 個 MON 咁高質,垃圾貼就唔好用喇,影響視覺啊

另建議 信和 UV 貼 $190 左右,玻璃貼
UV 貼,淘寶 $70,AT $200,XONE $180
移除完都冇漬,但貼建議出鋪貼,自己貼真係驚整壞部機
大家s10 電量如何
細機舊電真係麻麻地,SOT 最盡5 hrs,平時大約4個鐘多啲
咁巴打你用過咁多唔同價位? 係唔係真係貴就好?定無分別? 淘寶唔過$100都可以既
我唔介意自己貼 我所有mon 貼都係自己貼 自己識左又可以幫fd 貼埋
如果膠水你唔及時處理好,膠水入聽筒,隨時 bye,我總試過膠水滲左去側邊大細聲制,唔知總要照左燈,d 制禁都禁唔到,好彩即刻狂衝水,係咁用力禁制,好彩冇事,你真係咁博?
師兄知唔知道A50S既外型尺寸係咪同A50一樣?
都未必,用左咁多年 iPhone,最後 iPhone X , XR,有幾樣嘢,用完 S10+ 真係番唔到轉頭!

1.MON 屏佔比,真係視覺衝擊,睇番 M 字額已經覺得過時,個人喜好而已

2.MON 質素,我真係相信睇完好難番轉頭,我覺得真係頂級,iPhone 11 Pro 個 Mon 都未必夠佢黎,雖然大家都評級 A+,但係三星自家屏幕應該點都係最頂尖,個人感受,不喜勿插

3.相機,雖然大家賣點好唔同,承然係較味精既,但你可以選擇唔開,三星自己屏幕擁有咁高技術,HDR 效果另張相更上一層,iPhone 係會影得較自然,但太多數人就咁對比兩張相,都相信會選擇三星多,顏色,銳利真係冇得輸

純個人感受,不喜勿插
mon色s10點較都唔岩心水
但睇fd部ip11個mon
色準同色彩還原好好 d色都好討好
11又淡色又黃 黑又灰灰地咁
真係不了
反而我覺得s10 色淡d
睇過外國review都覺得s10個mon 唔夠contrast
要開藍光最低果格先好d

可能影開相 我覺得ip11+色準d(唔開true tone下)

有冇source?
理論黎講oled contrast係無限:1
點都應該勁過iphone 11個lcd
敢呀 呢d 錢我唔想俾人賺. 我可能太自大但我 用咁多年電話d mon 貼都係自己貼
可能塊貼先幾十 我出去俾人可能收得仲貴過我塊貼
但唔知買邊隻好 請問有無磨砂架? 同埋中間唔會有個窿?
thanks巴打
我部S2爆咗mon幾年
仲有冇得整同買電?
行緊android x.0?
平到嚇死人
512 幻光都平到癡線
應該4.X 太耐唔記得
今日咁啱拎出嚟
所以諗住整返佢 懷下舊
A70
A50S好唔好?
我都想換部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞