Samsung Galaxy 集中討論區 (63)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
希望black friday s10e會減
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-arnova8G2/

裝第2個 Arnova's 6.2.030 v2.2

然後入去:
Go to Settings > About > Enable Advanced Features
Settings > Enable AUX
Settings > HDR+ Control > Image Format > YUV_420_888
Quality HDR+ > Super High
Custom Libs > Eszdman v3 Beta
我要7.0版本
6.2已有
咁冇喎,邊有咁快 啲人上個月先extract pixel4
本身想出S10+ 岩岩見人仔note10做緊優惠$5798 256GB, S10+就$5598 有冇巴打比D意見邊部好D
note10 無耳機位同無得入SD card 我會建議買S10+
我估買嘅應該都係得啲科技youtuber之類
btw 估唔到香港會出晒2隻色
不過佢個乜9牛皮套會唔會貴咗啲
Trade in定係?
note 10
始終 note 10 兩回事
利申 S10+ > iPhone 11 > Note10+
等black friday買美水note 10
點解中間轉咗會又轉返返嚟
就係貪新鮮,一出 11 就買,部 S10 就 trade 左,點之用完一日,直頭番唔到轉頭,放左部垃圾 11,又兩頭唔到岸喎,冇理由又買番 S10 啊,根住咪出左 Note 10+ 囉
11 都買
其實都係,擺明唔同 level,係都買 11 Pro
買咗11 Pro可能你就唔會轉返嚟lu
三星 Galaxy S11系列相关爆料汇总:
1.研发代号“毕加索”
2.相机研发代号“哈勃”
3.屏幕比例20:9
4.相机疑似采用108MP或同尺寸(1/1.3英寸)传感器
5.采用5X潜望式光学变焦镜头
6.S11e、S11、S11+皆支持5G
7.S11e采用方形电池,容量疑似4000mAh
8.疑似采用90Hz或120Hz高刷新率屏幕
9.采用微挖孔前置相机

11 單數少進化 永遠雙數先大改革
都未必,用左咁多年 iPhone,最後 iPhone X , XR,有幾樣嘢,用完 S10+ 真係番唔到轉頭!

1.MON 屏佔比,真係視覺衝擊,睇番 M 字額已經覺得過時,個人喜好而已

2.MON 質素,我真係相信睇完好難番轉頭,我覺得真係頂級,iPhone 11 Pro 個 Mon 都未必夠佢黎,雖然大家都評級 A+,但係三星自家屏幕應該點都係最頂尖,個人感受,不喜勿插

3.相機,雖然大家賣點好唔同,承然係較味精既,但你可以選擇唔開,三星自己屏幕擁有咁高技術,HDR 效果另張相更上一層,iPhone 係會影得較自然,但太多數人就咁對比兩張相,都相信會選擇三星多,顏色,銳利真係冇得輸

純個人感受,不喜勿插
mon色s10點較都唔岩心水
但睇fd部ip11個mon
色準同色彩還原好好 d色都好討好
所以真係純個人感受
呢排最唔份氣就係好多 apps 都用唔到指紋,唯一不爽,其他真係好正!
剩係90hz 同4000電已經使用體驗差幾倍
11又淡色又黃 黑又灰灰地咁
真係不了
反而我覺得s10 色淡d
睇過外國review都覺得s10個mon 唔夠contrast
要開藍光最低果格先好d

可能影開相 我覺得ip11+色準d(唔開true tone下)
ok wo 我換左磨砂貼都可以一開就襟到(感覺仲快過原裝,人地解唔到)
但你要慣向邊個位 無開always 既我 成日都唔岩位
但佢都可以用樣開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞