沈陣營第二百七十九期 - 師父橫眉冷對千夫指,成日收埋袋底牛

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
一個區議會選舉就睇出香港牛鬼se
仲要用宗教集會借路線去行

黃背心呢
蛇神之多
伊拉克警暴死咗百幾人㖭喇

又一單利益輸送
旅行社大部份都係深藍
再者有幾多旅客係真係用package
風頭火勢係唔係搏裝修
旅遊津貼班豬閪係認真

假如香港一直維持一國兩制, 只係管治班底弱智, 咁外國冇藉口插手
咁起唔抵觸外國前提下一直實施惡法, 香港人如何反抗
繼續主子不高興式快樂抗爭?
矛頭根源係reset成個垃圾到極點既政權
雙普選議題其實廿年前就一直存在, 外國都wfc 你地香港
咁某程度黎講, 其實只要唔觸發到某某, 就唔會有乜乜後果

抗爭 > 政府SPIN想搞港獨 > 民眾否定並希望外國聲援自己 > 希望外國介入

以上路線第一問題如前述, 唔係咩大事外國唔想理
第二係, 假如真係插手干擾, 其實有種張自主權交出去既味道
如何判定插手勢力唔係引另一隻狼入室
日後遇到事只識SOS, 連保護自己都慣左假手於人, 對於社運發展及公民覺醒好似走錯左方向

支那唔係太死蠢的話香港今日都未必會見到生機

示威緣於 10 月 6 日智利聖地牙哥地鐵宣佈加價,是過去 12 年來的第 20 次加價。民眾生活百上加斤,忍無可忍。先由學生發起跳閘行動,不付費搭車來向地鐵及政府使壓(聖地牙哥地鐵是一間政府有份參與的企業,情況類似港鐵)。眼看政府視而不理,於是出現地鐵「裝修行動」。這時政府官員竟然叫市民早上 6-7 點搭車上班,善用非繁忙時間優惠就可節省交通費,令民眾的怒氣火上加油。政府見「裝修」持續,最終令地鐵由星期五晚起全面停運,直至星期一早上才恢復。政府更宣佈實施緊急法,大幅提高破壞公物的刑罰至最高 20 年監禁。但這無阻市民繼續上街,示威者甚至焚燒 Enel 商廈以示不滿專權。
由佢啦,去同唔去,搞同唔搞都係佢嘅自由,香港人有集會自由嘅,雖然被政府模糊咗
但冷處理就得㗎啦,美帝唔會因為你一個小型集會而放棄國策,支共亦都唔會因此而有機改變到所有民意同風向支共戇鳩啫,美帝唔係
想睇o下禁埋公司查冊
唔可以查上市公司有咩股東, 佔股大概幾多
當然,不過講吓自己睇法,香港言論自由㗎嘛,你可以搞我可以唔參與,亦可以評論
不如唔洗帶車牌咪得
絕對正確
屌 集會無啦啦眾咩籌 個集會有幾大呀 定想偷偷地擺D獨派野出黎宣傳 而家大把集會都係自發啦 物資好多都係自發攞去 眾咩籌
加泰型啲掛
捐比加泰啩? 只可以問搞手乜嘢用途

如果我小人之心話佢拎嚟做區議會選舉工程經費唔公道
淨係錢比旅行社
依家施政報告派糖都唔洗理利益輸送問題
ICAC執柒左佢啦
出糧俾佢我寧願買隻貢品熊俾師傅
周街CCTV多左幾倍嘅原因
暗地行信用系統都似
仲要唔比你查番自己個信用系統

彭博:香港警方已用 AI 科技進行人臉辨識
https://lih.kg/1670591
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞