沈陣營第二百七十九期 - 師父橫眉冷對千夫指,成日收埋袋底牛

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
同我燒
美孚又唔係轉線站,都唔知佢點攪到迎頭
x 哥
如果藍屍車長加運狗車呢個時間已經關站,應該真係運狗車,差少少
\|/
沈振盈 港股反彈浪接近完結
10月21日(一) 00:10

十月份市況反覆上落,若以技術分析的角度,恆指自四月份造頂之後,延伸下來的下降軌,至今仍沒法上破。下降通道頂部大約在27,300點水平,這將是頗大的阻力位。另一方面,大市在九月份展開的反彈浪,高位也是處於此水平。
故此,今次的反彈浪,估計已離見頂不遠矣!若以基本面分析,全球經濟下滑之大方向,尚未見到改變。中美貿易談判,所謂的「協議」,其實只是門面功夫,目的只是特朗普為延遲加關稅,而找一個落台階。而未來的風險,繼續是聚焦於中美貿易戰的發展。
玄學方面,上周指出:「正式轉入「甲戌」月,此月市況大幅波動,上半月會出現反彈浪,但到了下半月,就會急轉直下。未來一周的日子會轉強,反彈浪應可持續」。而結果恒指亦反彈至26,900點水平,逼近重要阻力位。甲戌月的下半月,將在星期四的「霜降」之後展開,而本周的日子偏淡為主,特別是星期二及星期五,大家宜小心為上。
本周每日的股巿走勢預測:
周一(辛卯日):天干屬金地支屬木,金尅木之局,市況反覆上落,走勢偏軟
周二(壬辰日):天干屬水地支屬土,土尅水之局,反覆向淡
周三(癸巳日):天干屬水地支屬火,水火交戰之局,持續跌勢
周四(甲午日): 天干屬木地支屬火,木生火之局,略作反彈
周五(乙未日):天干屬木地支屬土,木尅土之局,出現震盪,走勢向淡
訊匯證券行政總裁沈振盈 (作者為註冊持牌人士)
------
\|/
師父早晨
聽講最激進個班衝衝子已經唔睇連登
所以就算時事台班人都講左唔好亂咁裝修 同埋唔好放火 都無乜用 因為班人都睇唔到 佢地只係睇tg
所以可能要個班最激既比人拉哂 先會無呢個情況出現
冇數字幾時開淡倉
同師父同船
大穫
五日全淡
而家搭鐵仲危險過搭車
一間鐵路公司一年撞幾次車的話
喺日本個ceo已經要落台加謝罪
撞一次都收左皮啦,仲幾次
\|/
過埋呢個月,港股向下機會高,貿易談判已經中止,月尾WTO要決定係咪取消支共港共發展中國家待預,如果反對,美帝退出,之後連帶日本等國家退出

下個月<<香港民主人權法案>>或者通過,另外金融打擊支共亦會展開,保證支共港共冇好日子過

區議會選舉要睇實票箱,要保皇狗大敗
\|/
講真以日本人自尊第二單可能過唔到自己
伸請外調做海外分社長5年起啦
\|/師傅早晨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞