沈陣營第二百七十九期 - 師父橫眉冷對千夫指,成日收埋袋底牛

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
入一次紙坐 3 個月
聽住先啦,老習點會信呢啲人。陳德霖都得,鬍鬚仔一早做左啦。似放風助選
上面啲官都出聲,咩都起晒喇喎,仲有咩基建可以起
連埋名譽損失,心靈創傷,幾十萬實claim到。claim佢老母啦
我等緊WTO點反應,希望支共叫佢班非洲佬阻撓,美帝直接退出另起爐灶,到時支共就震過貓王,因為等如排除佢係國際貿易之外

口交部一定話美帝退出WTO唔符合自由貿易,唔符合世界人民利益,到時睇我中唔中

支共外強中乾,所以乜嘢設置導彈基地純粹打飛機,冇美元冇黃金點買石油?戰爭要石油,支共飛機坦克戰艦燒炭嘅?

固定基地根本冇撚用,夠膽擺導彈上去,美帝就會要你拆,唔拆就戰斧幫你拆,戰爭係打錢打後勤補給,擺三架航母群喺南中國海,出都出唔到去喇

美帝嘅導彈大多數配置喺核動力潛艇同航母喥就係咁解
瘋狂起機場
美帝7個航母戰鬥群定8個,係計過數可以48小時內打擊全球任何一個政權,唔記得睇邊集discovery,每當某地局勢不穩,無論邊個美帝總統,都係會問我哋嘅航母而家喺地球邊喥

當年台海危機,美帝航母戰鬥群喺台海中線穿越,擺開戰鬥格,蛤蟆江嗱嗱聲收檔,之後一直悶聲發大財,習狗都on99,最好你走去郁台灣,就係支共即時冧檔之時
我等緊WTO點反應,希望支共叫佢班非洲佬阻撓,美帝直接退出另起爐灶,到時支共就震過貓王,因為等如排除佢係國際貿易之外

口交部一定話美帝退出WTO唔符合自由貿易,唔符合世界人民利益,到時睇我中唔中

支共外強中乾,所以乜嘢設置導彈基地純粹打飛機,冇美元冇黃金點買石油?戰爭要石油,支共飛機坦克戰艦燒炭嘅?

固定基地根本冇撚用,夠膽擺導彈上去,美帝就會要你拆,唔拆就戰斧幫你拆,戰爭係打錢打後勤補給,擺三架航母群喺南中國海,出都出唔到去喇

美帝嘅導彈大多數配置喺核動力潛艇同航母喥就係咁解

咁呢句又無得輸嘅
\|/
《經濟通通訊社23日專訊》英國下議院否決脫歐時間表,在英國擁有不少業務的長和系受壓,其中長建(01038)現跌1﹒87%,報55﹒1元,盤中低見54﹒85元,穿十天線(約55﹒125元);成交約76萬股,涉資4183萬元,主動賣盤達八成。
另外,長實(01113)亦挫1﹒58%,報52﹒85元。
英國下議院就《脫歐協議法案》二讀及立法時間表進行表決,雖然二讀一如預期獲得通過,但時間表立法以322票反對、308票支持遭到否決。
英國首相約翰遜表示,政府將暫停脫歐協議所需的立法進程,等待歐盟決定是否同意英國推遲原定於10月31日的脫歐截止日期。在表決前約翰遜威脅,若動議不獲通過將會推動提前大選。
現時,恒生指數報26587,跌198點或跌0﹒74%,主板成交193﹒44億元。國企指數報10456,跌69點或跌0﹒66%。
上證綜合指數報2947,跌6點或跌0﹒23%,成交440﹒56億元人民幣。
深證成份指數報9616,跌25點或跌0﹒27%,成交838﹒36億元人民幣。

表列長和系表現:

股份(編號)現價變幅
-----------------------------
電能實業(00006)54﹒25元跌1﹒00%
和記電訊(00215)1﹒43元跌0﹒69%
長江生技(00775)0﹒35元無升跌
置富產業(00778)9﹒13元跌0﹒11%
泓富產業(00808)3﹒03元跌1﹒30%

長江基建(01038)55﹒10元跌1﹒87%
長實集團(01113)52﹒85元跌1﹒58%
TOM(02383)1﹒25元跌2﹒34%
港燈(02638)7﹒66元跌0﹒13%
匯賢產業(87001)3﹒26元跌0﹒31%
-----------------------------
(jt)
\|/
《經濟通通訊社23日專訊》觸發修訂《逃犯條例》爭議的台灣殺人案疑犯陳同佳洗黑錢罪刑滿,今早9時左右離開壁屋懲教所,現場有大批傳媒守候。他首先向死者潘曉穎家人鞠躬致歉,並感謝自己家人的支持。他坦言對不起香港人,希望獲得大家原諒,重新做人,不過對於是否被利用成為政治籌碼,他則未有回應。
陳同佳向潘曉穎家人道歉,表示明白自己作了無可挽救的錯事,為潘的家人來傷痛,他願意為自己衝動做錯事,自首回台服刑,希望的潘的家人可以稍為釋懷。
他又感謝自己的家人對他犯下大錯,仍然給予支持。
過去半年一直探望陳同佳的香港聖公會教省秘書長兼北京市政協委員管浩鳴,今早亦有到場接陳同佳。管浩鳴是第一個披露陳同佳願意出獄後到台灣自首的人。(cl)(zz)
睇左youtube f18 彈射+降落
跟本唔驚你睇
2.3 秒 加速到250k/h
2 秒 勾停250k/h降落

原因 : 你永遠不會知道

fyi, 烏克蘭改裝廢艦用緊斜板起飛
呢單野要煲大佢wor, 個個入去9坐幾個月,立左緊急法咩
目前我睇最重要兩件事,一就係香港民主人權法案通過,二係美帝係咪會退出WTO? 足以影響股市同香港局勢

其他就係英國脫歐,脫歐議題搞掂,或者有機會研究中英聯合聲明同嗰二百幾萬BNO點處理,如英國脫歐之後經濟唔好,或者會整特惠移民或者開個荒島比bno做第二國籍,帶埋錢過去投資,如果+X哥落注嘅話,話唔定得

支共係好怕英國佬改變bno嘅國籍權利
低能仔想要票呀?唔驚啦而家可以種票實選到架
香港行政司法立法都被魔鬼控制,提倡解散監警會!
呢句真吖
解散監警會,成立獨立調查委員會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞