陳同佳願意向台灣自首

810 回覆
2110 Like 48 Dislike
唔代表可以殺人
但係佢咁衝動又願意自首
證明佢係一個有感情既人
好過林鄭到今日重大話連篇覺得唔關佢事
直頭係港獨之父 痴線
要打靶極大勇氣
死左啦

鄭捷已經於2016年5月10日8時47分在台北看守所接受死刑(槍決)[23],行刑前僅要求飲水,而處刑前家人也未出面[24],律師團表示執行前並未通知家屬及委任律師,也不及聲請非常上訴及再審[25]。處刑後遺體由家屬在中途領走,未按往例送新北市立殯儀館[26],遺體於2016年5月13日下午3時在桃園市中壢區殯葬服
[區選] 每日更新,18 區所有候選人提名
https://lih.kg/1624306
好有用 大家入去睇下
仲返到嚟
肯認錯又承擔責任唔容易,比香港班狗官難得,後生仔帽遮眼值得有一次重刷機會
唔係硬過唔到咩
612咪包圍咗立法會阻二讀
後來先暫緩嘛
到時個蔣麗雲一定又話係佢功勞,係佢勸點陳同佳自首
其實要多謝佢

如果冇佢引起呢次風波,我諗香港人仲係港豬唔識醒,唔會有時代革命嘅出現

呢條友都係比人帽先落手,起碼而家都肯承擔責任,值得respect
太陽與北風
希望係真
陳同佳係仆街係衰格,但佢比林奠同香港政府更有承擔!
林鄭都係借佢過橋推送中法啫
自首可以減刑
搞到加泰都學香港條友真係西9利
台灣有死刑架
嗯 但取決於女方洗唔洗你還命
到你有日時辰到就會知
人地唔原諒你
個刀既痛楚你都係要承受返
而且仲係一模一樣咁痛
Tbh who fucking care?
佢自首都可能唔洗打靶,但係唔自首,唔俾兄弟獅鳥,都俾共產黨搞死做浮屍。
點解成日話佢係香港有生命危險?邊個會做佢?
女家係黑社會?
佢既初心就係想我地死,只不過唔可以直接講出黎
鳩少陣好冇
我個人認為如果無佢殺人著草嘅話林奠未必會諗到送中條例呢個idea
所以我唔會多謝佢, 反而覺得佢係千古罪人。 200萬人因為呢個風波覺醒咗又點?5大訴求而家實現咗幾多個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞