陳同佳願意向台灣自首

810 回覆
2110 Like 48 Dislike
留係香港可能仲慘
跟果條友邏輯黎講
如果唔係猶太人霸住d 生意黎做
日耳曼人點會生活艱難
咁希特拉又點會發圍
最撚衰都係d 猶太人
台灣啲官弱智㗎 殺人車死人都可教化
原來唔洗逃犯條例都解決到林鄭初心
台灣好多殺人罪都唔判死刑架
如果自首一定唔洗死
英文多謝佢都黎唔切 點會殺佢坐終身算
十年啦至少
唔係邏輯問題 呢個係個人道德觀問題 係我眼中 你比人中出有埋個仔 其實同殺左愛佢嘅人冇分別 而且佢係錯手殺左條女 只係認為佢情有可原 未到叫殺人犯嘅階段 當然我認同嚟黑警做嘅野程度上更離譜 所以先要公審
覺醒係條例本身,唔係因為佢殺人,搞清楚,有冇佢出現條例都會出現,時間問題
佢係香港生存唔到架喇
行街隨時被鶳
做野俾張身份證老細睇
陳同佳
仲唔踢佢出去
台灣點會判死刑呀
要做俾777戲睇
同埋又唔係鄭捷果種癡線佬
點知佢係咪驚一出黎就比人打先話去自首
跟住佢安全返到屋企之後扮冇咗件事
竟然係咁,如果佢真係願意承擔錯誤,我都希望佢有個改過嘅機會唔需要死刑。
係條友殺人先會搞撚到有修例遊行
不過要多謝佢令香港人成功覺醒
起來抗爭

五大訴求
缺一不可
希望此決定亦有助「外面的哥哥姐姐」減輕憤怒,令社會事件盡快平息。

係咪搞錯啲咩
關你咩事
姐係簡單d 講 條女係抵死 你老婆有左第2個個仔仲要同你講個肚唔係你 我比人中出咗 佢錯手比你打死左我會認為係情有可原 但黑警就算死無全屍我諗大家都唔會反對
所以殺人有得原諒?你都on99
「小燈泡」命案一、二審因為兇手罹患思覺失調症,依據兩公約中不得對精神障礙者判處死刑嘅規定,無判處死刑

但上年年尾最高法院覺得應該徹查犯案時有無心神喪失、精神耗弱等應減免刑責狀況,決定發還高等法院進行更一審,如果證明到佢詐病(兇手能清楚陳述犯案當天購買兇刀的過程、價錢,且能說出殘殺女童的細節,顯見他行兇時精神狀況並無異常,有辨識是非的能力)應該會判處死刑
所以林鄭唔會比佢自首
簡單講姐係你on9
係識玩就唔自首
公開叫林女士用特權法送佢去台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞