陳同佳願意向台灣自首

810 回覆
2110 Like 48 Dislike
又未結婚
點都justify唔到要殺人喼藏屍棄屍偷銀行卡啦
2019年影響世界嘅人物之一
完全唔知條契弟殺人犯走去台灣有咩好值得吹奏
又想好似對葉國歡定唔知季炳雄咁推個重犯上神檯?
醒少少啦你班傻仔 唔係咩人都值得吹奏㗎

好似樓上有人講你哋理解佢戴帽所以殺人 係一回事
但佢始終都係殺咗人 犯咗萬國公罪
仲要咁好心機又行李喼藏屍、棄屍 仲要走法律罅返嚟香港 打算逍遙法外
唔講佢俾淋病擺上檯成為送中導火線
陳同佳完完全全就係一個人渣 殺人犯

仲要講到佢自願走去台灣好似大徹大悟悔改咁
你諗吓啦 佢個名同個樣已經臭撚到仆街
仲留喺香港只會成為一個Target 基本上佢行出街可能都會俾人打死
佢咁撚醒識殺完人走返嚟香港 香港黃咗 佢為求自保走返去台灣自首有咩咁出奇? 我亦睇唔出有幾正義
因為佢去台灣頂多都只係坐返十碌八碌 自首底下被判死刑嘅機會微乎其微 仲可以坐監當避鋒頭 返出嚟之後可能已經冇人識佢

佢做呢一切都只係為自己咋
唔好咩人做啲對我方有利嘅事就大愛到攬埋個殺人犯上身啦
如果有機會出番黎 好重新做人
留意返
佢係被神父勸服去台灣自首
而唔係自己有心去
佢只不過係驚左我地兩百萬人
而唔係真心認錯
不過一定唔可以搞佢
入左示威者數就水洗唔清
關性別乜鳩事啊
仲有風向撚話陳同佳搞件事出黎既我屌曬你地老母
Push
你自己覺得情侶間出軌分手係好嚴重嘅道德問題但唔代表可以合理佢殺人嘅行為,錯唔錯手殺只有佢知,因為兩人感情私人問題去殺人就係殺人犯,要坐監或一命還一命,黑警嘅程度比起依單嘢係嚴重好多,背後牽涉到唔公義嘅制度,無辦法制裁到佢,社會法律約束力失效先會有神獸事件,以上兩件事所牽涉嘅道德法律責任同受眾都唔同,完全兩樣嘢嚟,無得比較。
殺人唔啱 肯負擔責任就得 唔似林鄭滿手鮮血 仲火上加油咁冷血 都多得佢 政府先唔可以繼續溫水煮蛙
咁柒俾人都正常
香港有個大仆街叫陳同佳
好多左膠
死刑
自己買機票啦
agger
不過你一開始意思係帽咗就要俾人殺死抵死喎,你前設咗佢應該死,同你依家講錯手打死兩樣嘢喎。同埋帽同殺人兩樣嘢嚟喎又係,佢帽人有咗還一件事,殺佢又係另一件事,就算佢帽咗有咗,可以有其他做法,唔代表殺人就係情有可原,錯手殺人都係殺人犯,都係罪有應得。
林奠 自首啦
除左神獸更大機會係中共做佢嫁媧比鶳
之前好幾次有人帶風接佢出獄
呢個引言幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞