陳同佳願意向台灣自首

810 回覆
2110 Like 48 Dislike
係管狗叫佢番
會唔會係中共叫
點打錯都唔會打沒錯啦下話,俾人踢爆打大陸狗字依家又話人左膠話人唔會同情手足,你收皮啦分化撚,手足做乜撚嘢我都唔會割㗎,自己睇返前文啦,係度混淆視聽,陳同佳還陳同佳事件,黑警還黑警,黑警死同陳同佳條女死都係兩回事嚟,無你老母情咩
沒錯係撚書面語咩大陸狗,我讀咗咁耐中文都唔知無錯嘅書面語係沒錯喎
牧師Sorry,以後唔叫你地耶撚
依個post極多分化撚同風向撚
抵你條垃圾大陸狗俾人帽
星島日報獨家然後提民建聯
如果陳係真心自首
我唔明點解有人要譴責佢
條女派帽仲要俾人搞大左
若果係muslin 已經捉佢浸豬籠
宜家香港仲有無女權分子
小心俾人捉左去🇭🇰🇺🇸
其實全香港人比較想知比帽佢帶個個真兇多啲。

艾倫:賤男,派帽啊。

蝴蝶效應
正解 ,原本過左逃犯都係送佢上中國 因為一個中國既原則 所以先唔理台灣收唔收
其實事到如今都已經唔關陳同佳事
條柒婆要借題發揮,就算佢冇殺過人,遲早一日都會發生同類事件
希望大家唔好忽略佢係「有條件」自首,即係例如要台灣答應唔判佢死刑之類,民個星期可能會有變數,特別係中共可能會插手。
他在獄中亦知道修例事件引發軒然大波,對此感到內疚,若他最後向台灣自首,希望此決定亦有助「外面的哥哥姐姐」減輕憤怒,令社會事件盡快平息。

邊關你事
啲憤怒都唔係由你而來
過去坐移民監好過留係香港啦
好似要犯人毫無悔意先會判死刑
攪個公投決定佢之後應該受到咩判刑

陳同佳肯定係罪犯
但林鄭比佢更重罪
其實錯不在他
他只係炸彈既引線黎
冇左佢個炸彈一樣存在
隨時擦槍走火
即管插手幫佢煲大佢
被寫入教科書嘅香港歷史人物
呢個時勢仲到佢講條件
最撚離譜係播埋同人扑野既片比條仔睇
大家未至於會殺條女 當時都可能會對條女施暴啦
根本臭雞老母先係大仆街
一出事就搵DAB同中聯辦想拉條仔過台灣判死刑

大家記著 係個臭雞老母推香港去死
多條人命 香港經濟 .... 全部都係因為住麗港城果個臭雞老母一手搞出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞