陳同佳願意向台灣自首

810 回覆
2110 Like 48 Dislike
講真到今時今日佢已經唔係一個重點,Focus返係10月20號啦。
可能一出嚟已經有洗頭艇送佢上大灣區
agger 走投無路
不過佢都難辭其咎
當然林鄭我哋都要追究
不過佢作為導火線。。。。。
林鄭衰過個殺人犯
先唔討厭佢去台灣仲有冇命,我擔心佢一出黎或者臨出黎就已經...
你地知條777幾咁心狠手辣
咁做就岩啦 台灣無咁易死刑 仲要特登返去自首
與其係香港唔知做乜鳩 不如坐完出黎做返個人啦
Yes
呢個post 好多風向撚想帶風向引人去私了佢
但明明係柒婆處理事件不當
不斷放警犬咬人、製造白色恐怖

而且私了既前切係因為執法部門出現選擇性執法
佢肯去台灣自首+台灣有良好司法制度
可以等台灣用法律方式懲罰佢

請小心風向5毛/黑警撚
Arm wor
推呀。

此post多風向撚,請善用起底功能。
推!
冇話一定要死 只係話佢無意殺左佢係情有可原 香港人wo 只要唔牽涉到自己利益就唔識切身處地諗下人?沒錯佢殺咗人係錯 但未至於開口埋口比你叫殺人犯?on99咁
殺人犯係黑警 訓撚醒未
若他最後向台灣自首,希望此決定亦有助「外面的哥哥姐姐」減輕憤怒,令社會事件盡快平息。

建制應該日日走去呢個理由說佢,但完全9up
老實講,如果真係肯自首已經唔使再討論,佢已經接受自己應該受嘅制裁
淨返嘅責任就得返政府同黑警
讀完中學未?
你睇下#77 先啦屌
佢就係問左6C意見 知道唔洗死先過去姐嘛
同埋其實佢而加坐緊先會有個習慣坐監嘅心態
隨時一出到黎feel到自由嘅可貴 黎個屈尾十
可能柒婆想透過送終條例送陳同佳返大陸審呢

我係陳同佳都寧願返台灣坐監
佢起碼有羞恥心
我諗去台灣坐十碌. 都好過係香港既
不過如果佢真係去既, 我會欣賞佢既勇氣
至於逃犯條例, 佢只係導火線

唔知有無聽過murphys law
要發生既就一定會發生, 走唔甩既
無意殺咗人就唔係殺人犯?定係你都係一樣俾人戴過綠帽所以殺人先覺得人哋唔係殺人犯啊,同埋冇話黑警唔係殺人犯,而係黑警同陳同佳兩個都係殺人犯,但係分別係陳同佳肯承認過錯而自願受到應得嘅法律制裁,而黑警係唔會受到法律制裁,你明唔撚明啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞