[新手貓奴]想了解領養程序,但比間機構串

619 回覆
966 Like 78 Dislike
上Facebook 搵啲人地救返嘅貓穩陣啲
依家主子幾好啊,成鬼日痴住我地
跟住咪勁嬲
如果係我會失望死
其實做得依啲搞領養嘅 比一般人更愛貓同更擔心係理解到
但佢啲語氣真係過分得濟
快d up多d圖!
對眼好正
Up左好多啦
溝死女呀
其實領養要搞咁多手績,可以去買
我唔理解領養要迫d貓絕育
切佢蛋蛋叫對佢好咩
呢d 撚屌義工真係唔屌唔撚化,好撚多應該係嫁唔撚出既老姑婆。
話新手養唔掂貓B,CLS,我都係貓B 養起先,俾到佢食訓柯,點會唔識大,依家仲要變肥妹
又要問住邊又出入息,屌你老味,點撚知你係咪想偷野,on99。
落街執無咁嬲

btw,樓主未必一定要搵多隻貓B 陪,因為我當初執隻大貓,見佢日日望窗又發呆又訓覺,領養多隻貓女B 陪佢。點知原來條友係天生懶,日日訓,什少同貓女互動
廳開個窗真係笑左

btw有個app叫hkappdopt係比人領養既
有心可以上去望下
我領緊但未完成程序
聽晚黎家訪

開頭諗住spca但d人講到好衰就冇去
lap...要住址證明但我未有reg唔到
岩一個人租屋住未咁快有住址證明
試下問下呢個義工呀 佢好好人
以為你假膠
記得好似2隻1500內 一隻絕咗育+打咗第一次針
佢仲幫手買咗包糧 罐頭同貓廁所
好似都差唔多
送俾我我自己用自己捐入去瞓
佢自己想比有錢人領養
請問窗網可唔可以自己裝的
我係露台個d門
冇個位可以綁住
Agger 直接去買
健康角度黎講隻貓係會少d機會有某d病痛
算啦,可能人地真系見好多9人,你地都知變態佬又真係唔少,好似我宜家見到D死支那係街柯野我就想一腳踢佢落地奶返乾淨佢,如果你第一次見實屌我洗唔撚洗咁呀,你同我一樣見得多既可能仲激過我
不過我個人黎講黎唔中意無由被質,2黎佢地義務我都唔想比陌生人上屋及上完屋會發生既野,所以,,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞