[新手貓奴]想了解領養程序,但比間機構串

619 回覆
966 Like 78 Dislike
搵過間啦
哩間條友臭串唔代表所有領養機構嘅人都係咁。
個時去緊返工,廢事勞氣晒精力打字
直接屌佢老母啦串撚到咁
希望佢唔好再咬我😂
點解領養要比領養費
申利:冇養過寵物
貓義工其實多多少少令更多人買貓
寧願去現場既領養日睇下貓溝通下,好多咁。。
佢叫豹哥
佢依家兩個月左右,係咁咬我
唔係樓主 但大概知
例如領養機構帶左貓貓去絕育 打預防針 都要錢嫁嘛
喵廁所要買箱形既 個門係可以拆左又得唔拆又得 隨你
其他都一般般就得
有機會或零用錢可以試下種貓草或買貓草
https://www.google.com/amp/s/pets.ettoday.net/amp/amp_news.php%3Fnews_id%3D204388

如果貓貓唔好彩有行為問題可以參考下台灣獸醫戴更基啲文,幾有用

利申:岩岩領養主子嗰陣成日喺床上面柯屎,之後無打無鬧成功教返好

你好嗎👋🏻
樓主算好彩,只係受到不禮貌對待
我朋友傾好哂,只差家訪無問題就會比佢領養隻狗,佢買哂狗屋同所有物品,全家請假等義工上黎家訪
點知個義工當日先whatsapp 答佢唔好意思,隻狗有人要左,已經比左人
又聽過領養前要做100條題目,做錯9題比個義工話錯太多所以reject 左
仲有一單約左時間家訪,點知有成5個人上黎家訪,一個係執貓返黎果個,兩個係暫託果個,兩個係出領養果個,5個人入你屋企全面檢核你每一個各落

但好快大

咁仆街
條link入唔到🙏🏻
我個隻自己識屙屎屙尿
係不停咬我愈咬愈大力
姐姐抱抱

依個post 治癒心靈
好嚴 唔知以為收埋左個賊
係啊收返醫療費同絕育費,但私人義工好少收醫療,因為都係用捐款去醫,btw我以前都有幾次撞板經歷可以同你分享下
大得太快
有錢直接買啦
佢咁大愛咪由佢慢慢養
冰封三尺並非一日之寒
通常都無朋友 問兩句就當你廢青咁審

係咪要請個營養師日日幫佢量糧
試埋有無毒先養得

利申:試過領養 到最尾話我屋企細就拎返隻貓走
你老母600尺養豬都得啦
好撚麻9煩架,又家訪又要指定你要跟佢既方法養,仲要唔憂做咁,最緊要係。。。要俾錢,屌,揾間信譽好既breeder買好過,起碼人地客氣d, 又可以選自己鍾意既寵物
洗耳恭聽
樓主其實都好好態度,唔知佢做乜無端端起鋼
pm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞