[新手貓奴]想了解領養程序,但比間機構串

619 回覆
966 Like 78 Dislike
家訪我無問題
大得好快
好好珍惜佢細細粒 勁痴身嘅時間

你隻b真係好得意
頂 我都係 手手腳腳都有幾條疤愛的印記
真係大得好快,見住佢又行路都未行穩,一個幾星期就跳到上梳化
如果經佢地手幫貓貓打針絕育 一般都會收返錢嘅
通常都係實報實銷 唔係求賺錢 只係求回血
影多啲相 拍多啲片
做個好奴才
次次有呢啲post,,轉頭實有班賤種上黎叫人買寵物

寵物唔係必需品,寧願唔養都唔好去助長繁殖場
喺街有缘執到先再諗養第二隻啦,其實貓淨養一隻無乜問題
我會好好學習
依家成部電話都係佢嘅相同片
出現喇濕鳩閪人
講到尾領養目的都係畀個新屋企啲貓狗你搞咁撚多人唔撚畀人養鳩眼看人低咪更加助長左啲無良養殖場同埋經濟動物囉懵撚,你咪攬撚住啲貓狗困佢成世囉佢地冇得散步冇得大半生係個籠到受你「保護」一定好開心啦
一句講晒你地含撚啦
講乜撚野為毛孩好根本係到自我滿足
講真可以有乜要求,特登要買士多啤梨味貓砂啊?
得意到呢
都唔明,成日急尋主人,有心人想養又唔嗲唔吊
巴打 唔好俾人串而買貓貓
忍一時可以救到一條生命

btw你冇養過,會唔會養掂左呢隻bb先再領養好啲?兩隻bb會超忙
係咪觀塘嗰邊架
住地下話會走出街 住高啲咪會跳樓

條友都弱智 讀多幾年書先啦成年人 成個on9仔咁
隻貓多得呢啲義工唔小,無錯個義工對動物好,有愛心,但同人類相處有問題囉

如果長久係呢啲態度不如揾返個真係有禮相待嘅人去回msg吧啦,我諗成功領養率升50%,唔係話當自己做服務業,但人地領養者唔係有求於你,唔好覺得高人一等先得架,你地都想快啲比貓貓有屋企,個關係係對等架
係囉成日聽貓對工乜乜乜 未聽過狗義工有問題
貓義工
到底而家係樓主主動買定主動領養先?
成撚日話d 繁殖場貓好撚慘,而家係邊個逼人去買貓?
想領養俾義工屌,轉去買貓又要俾義工屌,你地養撚晒佢啦,班養工有幾撚好入息呀?住得有幾大呀?佢老母有無拍拖呀?

一句講晒繁殖場啲貓咁撚慘係班義工造成既
一個殺貓狂徒,一年可能可以殺到10隻貓。

但啲所謂貓義工以呢個藉口,刁難領養者,搞到一年可能領養貓嘅數目少咗10隻,啲原先照顧緊嘅貓貓俾人領養,自然唔可以去再收容新嘅流浪貓,變相每年害死10隻流浪貓,仲要有幾十個貓義工係咁做,變相每年害死幾百隻流浪貓。

換句話說,苛政猛於虎!
條友根本上就係想搵有錢人領養!
同埋三唔識七乜都未知就問人咁多野,仲要全部私人野,但自己連一條咁簡單嘅問題都唔肯答,不如佢自己領養晒咪得囉!
on9
大把黑心寵物店啦出面
我有朋友係寵物店買左貓b番屋企後一星期就死左
前提係一買番屋企已經有流鼻水
你個d咩on9 concept呀
講左好耐有好多貓義工串的確係一個問題
但絕對唔會因為咁而鼓吹買囉!!!!!
出面有幾多流浪貓冇屋企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞