[新手貓奴]想了解領養程序,但比間機構串

619 回覆
966 Like 78 Dislike

唔屬於任何機構 我只係上去揀貓貓 之後家訪
家訪完ok 就拎得貓貓了

費用$800
有緣就執/領養,冇就買啦,唔好強求
成日見連登仔post貓義工串串貢,真係當自己救世主咁不過公平咁講可能有時都真係會有變態既
其實都係一開波洗費多,杜下蟲打下疫苗同各種用品,平時冇病冇痛,揀好啲糧零食都慳翻,同埋貓砂就冇開支了
樓主隻貓貓好打耳
我都想領養
都有比貓義工刁難
好cute, 有冇好既領養途徑?
正呀跟
之前都係咁
果D懶係正義愛護動物既垃圾義工真係好撚煩...
唔講以為殺左你老頭屌左你阿婆咁

最後過左幾年有朋友搵人領養,煩都唔洗煩。
之前都係咁
果D懶係正義愛護動物既垃圾義工真係好撚煩...
唔講以為殺左你老屌左你阿婆咁

最後過左幾年有朋友搵人領養,煩都唔洗煩。
真係義工黎?
條友好似唔識同人溝通咁既?
我覺得樓主態度真係好撚好
比人咁樣撩交嘈都無屌柒佢
佩服
Windows Cortana 留名系統啟動,
請勿負評干擾運作。
搵愛協啦 貓義工把撚
由其班師奶
離題
你隻貓b巧打耳
diu d貓義工好多都cls
之前想領養隻貓貓,問問下藍剔我,我再問佢
佢話隻貓送左俾frd
之前都試過上黎家訪,屌佢老母嬲撚到我仆街,第一次上黎我果個單位一向租比人住得500呎左右,之後我想自己收返黎自已住,佢話太細驚隻貓無活動空間我都算,之後我都打消左自己住既念頭同返屋企人住,第二次上黎家訪話果間屋太大2千幾呎同窗太多驚隻貓走失,屌佢老母講撚晒啦
咁得閒打咁多字呢句真係on9
btw 開左名未
貓義工平時係咪冇人同佢講野
好似兩個人嚮度雞同鴨講咁。
但係我覺得樓主要求知道領養費要幾多錢其實好合理,對面話唔同貓嘅價錢都唔同,咁其實都有個standard㗎?
都傻傻哋,而家洗撚打字架咩?
全部都語音輸入㗎啦
但係我覺得養寵物都要睇下實際上自己能力有幾多,如果乜都唔理養咗先算,其實咪一樣係不負責任
我大機構有時有程序會正常d ,貓義工有d 成暐好閪

推介hksaa 同 life long animal protection (LAP)
巴打你去fb/ig search 小豆丁花園啦
嗰位姐姐好有心救貓 最近又有2隻貓媽生b
你可以去問下佢領養有咩條件先
bb要等佢大個啲先可以領養
千奇唔好話預定 因為貓唔係貨所以咁講佢會嬲
求source
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞