覺唔覺s2 tpa奪冠個刻係lol時期最感動既一段

427 回覆
210 Like 64 Dislike
其實toyz宜家只係識搵錢根本人之常情,打機打比賽可以一世咩
會睇到喊個場一定係s4 FNC VS OMG
見到Rekkles係到喊,然後Xpeke係隔離安慰佢,真係好sad
你話S2既TPA「勁」我唔反對,但你題目係寫最感動,咁我屌你打飛機,有問題?

快D 去睇多次由零至一百,然後問點解台灣出唔到第2隊TPA啦
其實嗰陣真係好熱血 toyz係大功臣
連登真係好多柒頭為反而反 好撚鍾意眾人皆醉我獨醒
支持返香港人都唔撚得 係都要睇死自己人
難聽啲講 衰撚過台狗 大陸狗 人地至少有意識支持自己人
香港人又好 連登仔又好 全撚部都淨係識酸 世界冠軍又話-6 又話咩依家求其一隊LCK都屌打 我好奇呢班人讀完小學未 提出一個無從稽考既假設性問題以為自己睇法獨特 真係笑撚大人個閪口 重點係自己係鍵盤戰士 金銀銅一家親
講最熱血,淨係上年ANX 小組賽都熱血一百倍啦
呢到D人應該全部好鐘意孫楊
撐香港人 撐梁振英
撐香港人 撐梁振英

擺撚明勝利球迷睇撚到有個「香港人」嬴左就以為自己都係世界冠軍啦
我的手胎屎了 不能再打比賽>>>轉個撚頭
原來樓主個po唔係遊戲台 唔怪得

你去IG #連登 睇下搵唔搵到呢個po
冇係s2睇住直播,睇住tpa點由初賽打到m5打到世界冠軍既人,根本冇資格批評s2既tpa。

Tpa由起飛去美國之前已經話自己隨心打,可能根本自知同其他隊難以比擬(但其實佢地係台港澳既比賽已經橫掃緊 唔知連勝幾多十場)。

當你望住tpa係世界賽前排名十幾隊入面排尾幾,由人人都唔識呢隊野,tpa一直贏入去打m5。又當你知m5當時係冠軍大熱,咩雙jg戰法,逆eu勁到飛天。

Tpa贏到,一隊冇人識既隊,由零贏到全場拎住TPA三隻字既大字板,嗌住tpa既名。當刻,只要你係台港澳服既其中一份子,你就有種莫明既感動同埋自豪

果時睇直播既畫面深刻到全部記得哂咁濟:Toyz死歌壓兵鳥,另一場toyz冰鳥壓死歌,你就知佢技術完爆對手;bebe ez大技遠距離暗位估中葛雷夫,全場都嘩一聲。

我唔敢講以s2 tpa既水準,係韓狗大肆進攻lol後,仲可以走到咩地步,或者當時s2競爭真係冇咁激烈,所以成個世界賽既水平高極亦有限。就算係我自己睇番s2既比賽同依家比,亦覺得s2既世界賽水準大不如依家既韓狗聯盟。

但我敢講,當你望住一隊冇人識但代表住自己果區既隊,由寂寂無名去到世界第一,果種感動,堪比如果有朝一日港足可以由比人睇唔起,打到世界冠軍番黎咁感動

利申:只支持s2既tpa,之後既就不了
toyz帶埋條女入籍台灣啦
打隊垃圾你叫佢試下打s3既skt

不如叫巔峰時期既美斯
同回溯既c朗踢波好唔好

係遊戲台咪俾班NAEU撚煩撚住哂
統合全post

贏=-6
輸=廢
反tpa=你唔係s2開始睇唔好嘈
支持tpa=你唔係s2開始睇唔好嘈
我有睇s2我有權表達意見=你冇經歷過s1唔好嘈
我s1開始睇=老屎忽好威威喎
toyz為香港爭光=人地想做台灣人呀
屌toys=香港人都唔支持香港人

有冇補充
撐香港人 撐梁振英

擺撚明勝利球迷睇撚到有個「香港人」嬴左就以為自己都係世界冠軍啦

呢到啲小學雞舉例
拎toyz同梁振英比?
人地toyz雖然係台灣隊拎世界冠軍 但大把人知佢係香港人
梁振英個啲撕裂社會做共狗可以相提並論?
我唔會覺得自己係世界冠軍 只係覺得當時佢地爆冷打敗強敵最後攞冠軍好感動 而當中咁岩有一個香港人更加自豪 死on9仔拎住呢個位係到反

我睇火影自來也死都好感動 我又係咪打飛機當哂自己為人犧牲啊?
你話係打飛機咪係囉
唔係講緊TPA由零到冠軍好感動咩,無啦啦重點變左講Toyz個邊
定其實大家暗啞底都覺得係呢個話題到Toyz都有一定重量

Btw TPA由魚腩隊寂寂無名打到去拎冠軍人人恭敬個過程好熱血 唔好同我講話Toyz人品點人品點 而家講緊係TPA感動 人品關撚事?

話打飛機個啲人係咪未睇過Slam Dunk? 個種熱血同過程幾乎一樣喎 點解動畫Slam Dunk就被連登仔捧做神作 發生係現實既TPA就比人屌到貼地?雙重標準到咁?

人地官方都講左Toyz係TPA贏既關鍵 不過成班鍵盤菁英傻鳩對人唔對事為反而反 一定會話唔夠說服力

2:29 「TPA再次Show出了他們脫穎而出的關鍵,Toyz和奧莉安娜。」
https://youtu.be/0yKBogJUNTg
唔係講緊TPA由零到冠軍好感動咩,無啦啦重點變左講Toyz個邊
定其實大家暗啞底都覺得係呢個話題到Toyz都有一定重量

巴打心水清
果陣時仲同個fd唱反調
佢撐m5 我就\TPA/ \TPA/
仲笑鳩啲台仔投tpa奪冠
點知
只可以話最爆冷
當時諗住佢第一輪都過唔到
White夠打到亞軍啦,對手係skt添 單論實力我覺得white勁過toyz好撚多 對手完全兩個層次
White夠打到亞軍啦,對手係skt添 單論實力我覺得white勁過toyz好撚多 對手完全兩個層次

成王敗寇
Btw Royal club仲有Tabe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞