覺唔覺s2 tpa奪冠個刻係lol時期最感動既一段

427 回覆
210 Like 64 Dislike
仲有一場經典對決,IPL TPA vs http://CLG.eu
當時兩個頂尖選手用拿手英
Toyz Orianna vs Froggen Anivia
前期被搞到傻
Toyz lv2 果時 Froggen 已經 lv5
最後經驗+食兵追番
TPA反勝

個陣tpa讓哂成個JG出黎比佢升追咁滯
TPA特登唔ban froggen想挑機
中路比人打撚到塔都出唔到
anivia輸佢個隊on9咋

咁你玩緊1on1定團隊遊戲啊?
你隻jg就係咁搞就無野
人地讓野怪追lv就有問題?

講下都起撚哂鋼咁

唔夠人講就話人起哂鋼
俾人反勝柒就認啦
話人讓jg有問題

都唔知邊個起鋼
人地分享下經典賽事 佢就衝出稷柒
唔夠人講就玩小學雞回覆

叫佢出黎講下讓jg追經有咩問題
睇下佢有咩神觀念教大家
冇人講s5 OG
由一年內次級聯賽打到世界賽四強
只係可惜遇上無敵嘅SKT
而且OG技術未必最頂級
而係戰術完勝其他隊
真係完美示範點樣用腦去玩LOL

完美示範點樣用兵線慢慢磨死你

kt中路下路廢到喊wo
又黎印象流
pawn今季對線差唔多比全部其他mid都solo過

pawn比邊個mid solo過 我印象中咪得crown
中下路都叫廢到喊就唔會-6到排第二啦
btw今年pawn係真係廢左d既但唔算廢到喊
下路又有幾何輸線先

唔打穿條線就=輸咖

DEFT呢D垃圾就收擋啦

不如你睇下d data先啦 成日印象流
kt依家個洞就係中下

deft唔算洞啦...
講綜合能力除左bang之外就最勁
對線能力肯定係lck最勁
唔好同bang ez同pray ashe比
呢2隻係佢2個各自main英
依家kt最大問題係pawn
唔知佢訓練賽係咪玩得多ad中路多
的確佢杰西 劫 塔龍係玩得幾好
佢出呢幾隻連faker有時表現無佢亮眼
但一用返法師pawn除左對線唔輸之外
跑線,會戰分分鐘差過fly kuro mickey tempt

deft綜合黎講 唔差 但個人覺得pray+猩猩勁d
但deft最大問題就係團戰走位 經常性比人捉到然後好快死左 今季已經好多次 所以我一直覺得唔應該逼走arrow arrow好勁
bang+wolf對線真心覺得唔勁 但bang團戰肯定係最勁 超級難死 始終lol依家對線唔再係最重要
同埋pawn依家肯定唔夠kuro同mickey勁架啦 mickey癲起上黎真係好癡線 但通常都唔癲

kt中路先係問題姐 btw kt係咪冇後備
White夠打到亞軍啦,對手係skt添 單論實力我覺得white勁過toyz好撚多 對手完全兩個層次

講香港人自豪既選手,tabe 同 whitez 先真係站於世界頂峰,勝利球迷只識拎D第一既隊黎打飛機

屌你世界頂峰 囉第一都唔夠你認同 就係因為你憎toyz 除左可以踩到toyz係地底泥 仲要神化其他人增加之間個差距

tabe咪個個為左出名 同IG教練FD底 做世界賽分析台爆鳩左IG個戰術出黎個個囉
唔係講緊TPA由零到冠軍好感動咩,無啦啦重點變左講Toyz個邊
定其實大家暗啞底都覺得係呢個話題到Toyz都有一定重量

Btw TPA由魚腩隊寂寂無名打到去拎冠軍人人恭敬個過程好熱血 唔好同我講話Toyz人品點人品點 而家講緊係TPA感動 人品關撚事?

話打飛機個啲人係咪未睇過Slam Dunk? 個種熱血同過程幾乎一樣喎 點解動畫Slam Dunk就被連登仔捧做神作 發生係現實既TPA就比人屌到貼地?雙重標準到咁?

人地官方都講左Toyz係TPA贏既關鍵 不過成班鍵盤菁英傻鳩對人唔對事為反而反 一定會話唔夠說服力

2:29 「TPA再次Show出了他們脫穎而出的關鍵,Toyz和奧莉安娜。」
https://youtu.be/0yKBogJUNTg
連登仔定義唔係第1就係廢?

KT話晒都坐緊LCK第2位喎大佬

幾時有人話kt廢 係講過中下廢喎
Toyz 神奇之處就係過到Riot果關過到台仔果關過到Reddit 果關

但永遠都過唔到高登仔果關

x登仔不嬲與別不同架啦
當年攞左champion連鬼佬都服 得港仔話勝之不武

中路世界賽決賽
高登仔狂屌佢帶Smite,贏左仲屌撚到上天
強國同Riot 班友就佩服佢

你唔覺得呢句唔make sense?
Toyz 神奇之處就係過到Riot果關過到台仔果關過到Reddit 果關

但永遠都過唔到高登仔果關

x登仔不嬲與別不同架啦
當年攞左champion連鬼佬都服 得港仔話勝之不武

中路世界賽決賽
高登仔狂屌佢帶Smite,贏左仲屌撚到上天
強國同Riot 班友就佩服佢

香港人不嬲都係咁架啦 唔順眼 做咩都無用

有幾唔make sense 唔通fw lms 第一nl就唔廢

條數唔係咁計 重點係kt越打越差
呢排成日輸 仲要輸比mvp兩次
季初完封ssg 依家就輸埋比ssg
正如ssg坐緊第三 但無人話佢廢
點解? 因為kt全部人係直接買返黎組銀河隊
如果你有留意d訪問 佢地班人係成日挑釁skt pawn成日挑釁faker添 所以打得差先會比咁多人屌
仲有佢地5個人既身價加埋應該係高過skt 5個
期望越大 失望越大 批評聲音都越多

有幾唔make sense 唔通fw lms 第一nl就唔廢

條友個腦唔識轉

首先 有兩個謬誤

1) 廢既定義 韓服菁英 全世界得0.幾%既人做到 廢? 我係咪搞錯左D野 咩叫廢?

2) 一隊得5個人 中下3個都係廢既 咁上野到底要勁到點先可以排到第2?
講真 smeb同score今年真係咁搶眼? 有人前日先重擊輸俾thresh Q

再者LMS同LCK既強度點比較呀大佬

LMS下游有D連台服菁英都未上到

如果你有留意d訪問 佢地班人係成日挑釁skt pawn成日挑釁faker添 所以打得差先會比咁多人屌

最多咪打得無預期中咁好 都唔係叫廢呀嘛
SSW,SSB個班底不嬲係韓國都係大反派黎架啦 S4咪一樣 個個都串77

首先 有兩個謬誤

1) 廢既定義 韓服菁英 全世界得0.幾%既人做到 廢? 我係咪搞錯左D野 咩叫廢?

2) 一隊得5個人 中下3個都係廢既 咁上野到底要勁到點先可以排到第2?
講真 smeb同score今年真係咁搶眼? 有人前日先重擊輸俾thresh Q

你拎普通玩家做基礎 職業玩家一定勁 梗係拎職業玩家比
第二 好似唔係冇人話mata 廢
第三 比賽同solo q 係打緊兩隻game ahq 全隊鑽都可以打贏jteam
第四 食巴龍不嬲都要有隊友去阻其他人入黎,單純jg 問題?

首先 有兩個謬誤

喂喂個廢字梗係相對架啦 邊個叫你將fw放係lck入面比啊
kt中下廢 梗係同返lck班中下比架啦 你唔係咁撚on9用普通玩家比下哇? 職業啊大佬
至於點解中下廢 上面講左好撚多 pawn排緊第7 達成比全部lck mid solo過既成就 deft綜合我個人覺得唔係咁廢 但團戰永遠比人cc到 一個adc輸出唔到 玩乜adc? 老實講 出面屌緊全隊最廢係deft 我無話佢最廢已經好客氣

最多咪打得無預期中咁好 都唔係叫廢呀嘛

依家真係廢wo 不如你追下post先啦
哦巴打如果你用我地黎同pawn deft比既話
咁佢地真係超勁架

首先 有兩個謬誤

你拎普通玩家做基礎 職業玩家一定勁 梗係拎職業玩家比
第二 好似唔係冇人話mata 廢
第三 比賽同solo q 係打緊兩隻game ahq 全隊鑽都可以打贏jteam
第四 食巴龍不嬲都要有隊友去阻其他人入黎,單純jg 問題?

頭3點已經廢事講
smeb同score咁撚carry你都睇唔到 不如煲返幾次比賽先啦
第4點 食巴龍如果有人搶不嬲5050 但score 的確搶巴龍係廢d 但肯定係除左peanut同blank最勁既jg 你個pawn子係邊啊
補充多句
ahq 上年第二 所以西門同mountain一定唔廢
補充多句
ahq 上年第二 所以西門同mountain一定唔廢

jt春季賽全勝 所以jt全隊唔廢

呢個真 以前Rox同SSW又係串串貢咁 好難頂
睇得出機品同人品都唔多好

呢個真 以前Rox同SSW又係串串貢咁 好難頂
睇得出機品同人品都唔多好

rox你就誤會左 因為佢地10個私底下好撚fd
rox係一支好隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞