覺唔覺s2 tpa奪冠個刻係lol時期最感動既一段

427 回覆
210 Like 64 Dislike
連登仔定義唔係第1就係廢?

KT話晒都坐緊LCK第2位喎大佬

條數唔係咁計 重點係kt越打越差
呢排成日輸 仲要輸比mvp兩次
季初完封ssg 依家就輸埋比ssg
正如ssg坐緊第三 但無人話佢廢
點解? 因為kt全部人係直接買返黎組銀河隊
如果你有留意d訪問 佢地班人係成日挑釁skt pawn成日挑釁faker添 所以打得差先會比咁多人屌
仲有佢地5個人既身價加埋應該係高過skt 5個
期望越大 失望越大 批評聲音都越多

呢個真 以前Rox同SSW又係串串貢咁 好難頂
睇得出機品同人品都唔多好

rox你就誤會左 因為佢地10個私底下好撚fd
rox係一支好隊

我意思係Rox同ssw又係好囂張
唔係話rox成日同ssw互串
不過實力上黎講 rox 上年真係好可惜

條數唔係咁計 重點係kt越打越差
呢排成日輸 仲要輸比mvp兩次
季初完封ssg 依家就輸埋比ssg
正如ssg坐緊第三 但無人話佢廢
點解? 因為kt全部人係直接買返黎組銀河隊
如果你有留意d訪問 佢地班人係成日挑釁skt pawn成日挑釁faker添 所以打得差先會比咁多人屌
仲有佢地5個人既身價加埋應該係高過skt 5個
期望越大 失望越大 批評聲音都越多

呢個真 以前Rox同SSW又係串串貢咁 好難頂
睇得出機品同人品都唔多好

rox你就誤會左 因為佢地10個私底下好撚fd
rox係一支好隊

我意思係Rox同ssw又係好囂張
唔係話rox成日同ssw互串
不過實力上黎講 rox 上年真係好可惜

其實真係差少少 但無計
有睇過toyz第一隊戰隊撩人隻揪既片根本唔會覺得佢為香港爭光
仲要道歉冇一句 拎左冠軍淨係話香港好多人係誤會左自己

感動係有 但唔係因為有香港人拎左冠軍 而根本係弱旅反擊勁旅M5感動而已

幾時有人話kt廢 係講過中下廢喎

你唔覺得呢句唔make sense?

有幾唔make sense 唔通fw lms 第一nl就唔廢

首先 有兩個謬誤

1) 廢既定義 韓服菁英 全世界得0.幾%既人做到 廢? 我係咪搞錯左D野 咩叫廢?

2) 一隊得5個人 中下3個都係廢既 咁上野到底要勁到點先可以排到第2?
講真 smeb同score今年真係咁搶眼? 有人前日先重擊輸俾thresh Q

再者LMS同LCK既強度點比較呀大佬

LMS下游有D連台服菁英都未上到

你拎普通玩家做基礎 職業玩家一定勁 梗係拎職業玩家比
第二 好似唔係冇人話mata 廢
第三 比賽同solo q 係打緊兩隻game ahq 全隊鑽都可以打贏jteam
第四 食巴龍不嬲都要有隊友去阻其他人入黎,單純jg 問題?

頭3點已經廢事講
smeb同score咁撚carry你都睇唔到 不如煲返幾次比賽先啦
第4點 食巴龍如果有人搶不嬲5050 但score 的確搶巴龍係廢d 但肯定係除左peanut同blank最勁既jg 你個pawn子係邊啊

個次點叫5050 有jg係度 score仲要有smite 咁都比thresh搶到 個次一定係score失誤
我係一個淨係玩過s2同s3頭半季既玩家

當時既時代好唔同 基本上你玩開信長呢類型遊戲有返咁上下操作技巧 已經係算係中上級別
當時既勁人真係唔多 玩法戰術都易d

但唔好否認tpa拎冠軍係靠運啦 入得世界賽都有返咁上下實力

當時既時代好唔同 基本上你玩開信長呢類型遊戲有返咁上下操作技巧 已經係算係中上級別

即係點

即係點

tpa既對手都有番咁上下實力 但tpa拎冠軍係靠運

有幾唔make sense 唔通fw lms 第一nl就唔廢

首先 有兩個謬誤

1) 廢既定義 韓服菁英 全世界得0.幾%既人做到 廢? 我係咪搞錯左D野 咩叫廢?

2) 一隊得5個人 中下3個都係廢既 咁上野到底要勁到點先可以排到第2?
講真 smeb同score今年真係咁搶眼? 有人前日先重擊輸俾thresh Q

第三 比賽同solo q 係打緊兩隻game ahq 全隊鑽都可以打贏jteam

頭3點已經廢事講
smeb同score咁撚carry你都睇唔到 不如煲返幾次比賽先啦
第4點 食巴龍如果有人搶不嬲5050 但score 的確搶巴龍係廢d 但肯定係除左peanut同blank最勁既jg 你個pawn子係邊啊

個次點叫5050 有jg係度 score仲要有smite 咁都比thresh搶到 個次一定係score失誤

相隔半年blank咁快就做左最勁jg

首先 有兩個謬誤

頭3點已經廢事講

score果次的確係失誤 所以我話佢搶巴龍廢
我記得唔止呢一次
但除左呢樣 佢帶風向同節奏的確超好 勁carry

首先 有兩個謬誤

頭3點已經廢事講

blank依家係第一wo 第二係peanut 有咩問題
有睇過toyz第一隊戰隊撩人隻揪既片根本唔會覺得佢為香港爭光
仲要道歉冇一句 拎左冠軍淨係話香港好多人係誤會左自己

感動係有 但唔係因為有香港人拎左冠軍 而根本係弱旅反擊勁旅M5感動而已

有邊個打機唔係串過馬撚啊
而且係唔鋸佢話自己係香港第一中路
個陣時就應約啦 打到佢仆街
係呢個post見到香港個文化真係痴撚線

打機都要鬥邊個打先 s1 s2差一年咁大把
果班由s1接觸lol嘅連登仔已經打晒飛機咁,乜柒都訴諸權威。班閪仔當正自己係打機界始祖咁,其他人全部都係弱智仔,佢就最撚醒最巴閉。成日笑柒班廢老擺起個老屎忽樣,又唔照下鏡睇下自己同個班廢老係冇分別。

最搞笑係乜柒都要踩,世界冠軍都踩到一文不值。典型香港人思想,睇唔慣人地好,人地仆街就最開心,冇諗過你好我好大家好,寧願大家一齊仆街。如果損人不利己呢個特質有世界排名,香港人一定排頭五。

好心,有時做人唔使咁撚賤嘅
Toyz贏世界冠軍個日已上神臺,無咩好反
Toyz 神奇之處就係過到Riot果關過到台仔果關過到Reddit 果關

但永遠都過唔到高登仔果關

x登仔不嬲與別不同架啦
當年攞左champion連鬼佬都服 得港仔話勝之不武

中路世界賽決賽
高登仔狂屌佢帶Smite,贏左仲屌撚到上天
強國同Riot 班友就佩服佢

香港人不嬲都係咁架啦 唔順眼 做咩都無用

Toyz 贏親大賽就比高登仔屌話廢
輸更加唔駛講
唔可以踩
惡過共產黨

你踩得無point啊嘛傻仔
咁就唔好衝出黎啦
自己心底諗咪算
S2既時候我係支持clg.eu 所以tpa拎冠軍冇咩感覺
人地見高拜見低踩
你地就見高踩見低都踩
正宗香港人

首先 有兩個謬誤

頭3點已經廢事講

你肯定?
Toyz 神奇之處就係過到Riot果關過到台仔果關過到Reddit 果關

佢地班小圈子首先係一定捧撚到NAEU上天 當輸到幾差之後就懷念以前幾勁幾勁
但係其他人講TPA幾勁就俾佢地9笑
之後講唔羸就囉LCK隊就屌LMS 再瘋狂笑9LMS
但係唔諗下自己NAEU係咩環境...

佢地班小圈子首先係一定捧撚到NAEU上天 當輸到幾差之後就懷念以前幾勁幾勁
但係其他人講TPA幾勁就俾佢地9笑
之後講唔羸就囉LCK隊就屌LMS 再瘋狂笑9LMS
但係唔諗下自己NAEU係咩環境...

對人不對事

FNC個陣肯請佢做coach其實已經證明俾鬼佬肯定

同埋講真LMS最好睇個年問心係咪有Toyz既HKE存在個陣,三隊互有攻守,搶兩名額真係表現到咩叫競爭,而家就真係

人地台仔maple都話toyz實力keep得好好,係連登仔先可以因為人品問題就將技術好既事實講成差

不過不得不提肥地瓜當年既pick真係領先全球,將對方上路當狗咁撚

首先 有兩個謬誤

頭3點已經廢事講

你肯定?

肯定阿 3月頭仲係blank第一 但依家blank場數唔夠 所以無上榜 暫時peanut第一

首先 有兩個謬誤

頭3點已經廢事講

你肯定?

肯定阿 3月頭仲係blank第一 但依家blank場數唔夠 所以無上榜 暫時peanut第一

我咪問依家囉
再者peanut隻李星係勁到要食ban位
個排獅子佢的確玩得無咁勁
但佢未至於廢到雷個種
但blank個低潮係真係可以去到好廢
peanut上下限都好高 所以skt先咁易贏咋

頭3點已經廢事講

你肯定?

我咪問依家囉
再者peanut隻李星係勁到要食ban位
個排獅子佢的確玩得無咁勁
但佢未至於廢到雷個種
但blank個低潮係真係可以去到好廢
peanut上下限都好高 所以skt先咁易贏咋

從來都覺得peanut勁 無覺得佢廢
但依家blank係進化到成個bengi咁
同埋skt咁易贏唔淨係peanut功勞wo
又唔好講到skt淨係靠peanut先得架
skt係5路都咁勁
ssw > all shit

果時睇完全唔覺得佢地有咩隊打得贏,
除左一場對tsm輸,
佢地係近乎無破綻
就算依家Skt對打都唔覺skt會贏

tpa贏真係好感動呀,
我只係覺得當時韓國隊派錯隊過黎
或者果時LOL係韓國未係非常成熟,唔清楚
總之Tpa由頭到尾好傳奇地打爆哂
最大意義應該係帶動左打機事業
而唔係係咪真係第一

s5 skt肯定勁過ssw s6 skt都得

s5 skt的確好勁
但係我唔覺話勁過ssw
s6條垃圾blank就更加唔洗講

s5果期世界賽faker完全派膠
佢得返隻雷茲係神
你拎到出黎再算
其他英我見到都笑到訓低
msi又係一個例子
我訓撚左身落skt到
最後比隊edg搞撚掂 輸到我訓撚左係到

唯一ssw會輸比s5skt我只係諗到上路
其他我覺得55波都唔過份

如果你話依家既表現的確kt果幾條友已經廢過以前好多

s5無乜人會為左針faker而ban雷茲
因為雷茲個陣係公認廢角
所以無乜職業選手會去練呢啲專精先勁嘅英
而且話就話faker派膠
但個陣佢知即使佢carry唔到仲有marin
到s6無左marin wc咪又係faker强行carry
因為佢知隊中無左個强力carry點
自己一定要做得更好先贏到
雖則睇落bengi係救世主
但因為個陣係因為blank狀態太差而有反差
bengi只係做返自己本份
發揮當然比平時好左唔少
但s6發揮最好一定係faker
贏線拎1塔贏支援 條線一直推 比壓力對面jg
基本上都係faker先控場之後bengi跟上
後期會戰一個r捉carry位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞