覺唔覺s2 tpa奪冠個刻係lol時期最感動既一段

427 回覆
210 Like 64 Dislike
從不受人重視 一次一次跌爛眼鏡咁不斷晉級
最後成功俾外國人睇到亞洲人玩lol一樣咁勁
即使faker不斷奪冠都打破唔到當年tpa俾我既回憶
Toyz轉開綜藝台 以前同丁皇既搞笑組合
係實況圈都算無敵
啲台仔笑9佢而家技術廢 人老左反應慢自然廢啲架啦
但佢既觀念同尾兵實力仍然係到
我唔敢話佢全盛時期勁過faker
但佢拎到s2冠軍係代表佢當時係最top個班既中路選手
傻仔一名
又拎toyz打飛機

拎佢打飛機有咩問題
你係勁既幫香港人威下囉
從不受人重視 一次一次跌爛眼鏡咁不斷晉級
最後成功俾外國人睇到亞洲人玩lol一樣咁勁
即使faker不斷奪冠都打破唔到當年tpa俾我既回憶
Toyz轉開綜藝台 以前同丁皇既搞笑組合
係實況圈都算無敵
啲台仔笑9佢而家技術廢 人老左反應慢自然廢啲架啦
但佢既觀念同尾兵實力仍然係到
我唔敢話佢全盛時期勁過faker
但佢拎到s2冠軍係代表佢當時係最top個班既中路選手

Toyz都勁, 食兵發育到好好,又抗逆,唔驚M5 Alex_ich 同 Rapidstar,仲要壓過佢地

果時上路Stanley 又係唔會輸仲要屌打M5 Darien 同NJS Maknoon
都唔知連登班中學雞s2開始玩未
係到笑9佢傻仔
傻仔都拎到世界冠軍啦
而且人地當年唔係大熱門啊 應該係話無人睇好佢地
心諗佢地做咩出去柒
但當時係咁爆冷
拎完冠軍 台灣更加有心發展電競呢行
S2之後已經唔好睇,未打都已經知韓仔贏硬
Tpa爆冷拎championship先正

我本身鍾意Moscow5, 但睇住tpa贏佢地我都好感動
Ive仔世界第一
仲要係第一局輸之後連贏兩局
垃圾toyz 勁?勁-6 lor 果時咁少人玩識玩少少已經係神手
打隊垃圾你叫佢試下打s3既skt
上路霸主史丹利用慎單挑打贏jax
S2讀緊final year, 真係睇到好感動,係爆冷爆到全場大叫TPA, 由冇人睇好到變到打決賽現場觀眾狂叫TPA, 淨係識插嘅應該仲讀緊中學/小學根本冇睇,甚至仲未玩,唔明嗰種感動
垃圾toyz 勁?勁-6 lor 果時咁少人玩識玩少少已經係神手

個時都叫少人玩 要講緊係唔夠而家多
但個時少會搞到世界賽?
-6都講得出
連登仔係咪真係以為自己好撚勁
唔好講你咩牌啦 職業賽同你自己排既打法根本唔同
積分根本就係俾班職業既熱身娛樂下咋
S2讀緊final year, 真係睇到好感動,係爆冷爆到全場大叫TPA, 由冇人睇好到變到打決賽現場觀眾狂叫TPA, 淨係識插嘅應該仲讀緊中學/小學根本冇睇,甚至仲未玩,唔明嗰種感動

決賽狂叫係因為對手韓國隊之前作弊
打隊垃圾你叫佢試下打s3既skt

都無話佢地係最勁
係由無人重視到全場支持 不斷爆冷個種感動
同你講都唔撚明架啦
就係tpa贏左之後我就開始玩
果陣無聊去睇啲片覺得好正
老實講,我覺得toyz 唔會夠faker 打,但係s2的確係最感動既時候,同埋嗰一期應該吸引左唔少人打lol
而家求其一隊Lck都可以係s2拎冠軍
而家求其一隊Lck都可以係s2拎冠軍

冇得咁講,時代唔同左
樓主同台狗有咩分別
有乜好感動 一隻game都可以比你講到咁誇
Ive仔世界第一

個感覺就好似你第一次玩online game
s2嗰種係初戀嘅感覺
同fd日日落網吧嘅日子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞