覺唔覺s2 tpa奪冠個刻係lol時期最感動既一段

427 回覆
210 Like 64 Dislike
之前個巴打開post話香港人垃圾真係冇錯
成班鍵盤高手淨係識屌而唔係支持
講真呢啲野運氣成份點都有,贏咗就係贏咗
當年冇記錯佢地係種子隊所以打得比其他隊少
但最後都憑努力+運氣捧盃
嗰陣放學衝去ione睇真係好感動
如果你拎佢地同SKT比冇意義
唔同時空嘅野嚟
利申 多年黎都keep住呢張野
Toyz係香港出世就香港人咩
我係s3先開始玩
但睇果條從零到一百
真係好感動
toyz 而家都仲係勁
不過人氣真係少左好多
記得上年佢第一次重開台有成十萬人睇

嗰次開台爆料點同呀,10萬有8萬都係睇八卦
的確係最感動,而且觀賞性亦非常唔錯(記得三路都solo到人,唔止一場)團戰更加唔洗講,配合得好好 最重要當然係贏到冠軍
不過都帶到個訊息就係人真係會老,想見到全盛toyz va faker已經冇可能,更加唔好講toyz啲舊隊友

老乜鬼
淨講當年有份打嘅Shy,宜家仲打緊lck
唔好下下賴手患同老,又唔見Faker打完s3退役?
嗰陣時贏M5根本負碌,frost喺韓國又係俾人恥笑(woong),換隊勁少少嘅韓隊已經收皮

戇鳩
胎屎贏冠軍20歲,faker贏冠軍先得17歲,咁都拎黎比
的確好經典,好懷念個時同fd一齊睇直播
個時都好少meta陣/英
每一隊都有獨特強勢既地方
每個選手都有碟撚手小菜
依家剩係跟meta黎玩,不了

s4前一定係lol最好玩個幾年
toyz我當年偶像
Toyz 另到台港澳電兢事業更多人關注是事實
屌 人地toyz想做台灣人多過做香港人啦
講閪咩你班傻鳩
GEM夠紅撚到返大陸啦 你班傻閪係咪好撚捧佢呀

呢個真 成日rank撞到佢 全場香港人傾住計打 條撚樣話一堆港仔廢物 最後完場有人打句香港no.1 條撚樣開住直播講港仔 直接秒檢舉 屌佢老母
睇番決賽第一定第二場小龍波會戰
好明顯bebe隻汎發緊夢
成個post好大陣精味
而家求其一隊Lck都可以係s2拎冠軍

講得出呢句真係無腦中ge無腦
的確係最感動,而且觀賞性亦非常唔錯(記得三路都solo到人,唔止一場)團戰更加唔洗講,配合得好好 最重要當然係贏到冠軍
不過都帶到個訊息就係人真係會老,想見到全盛toyz va faker已經冇可能,更加唔好講toyz啲舊隊友

老乜鬼
嗰陣時贏M5根本負碌,frost喺韓國又係俾人恥笑(woong),換隊勁少少嘅韓隊已經收皮

咁s2 lck最勁係邊隊呀? tpa都打左2隊啦
樓主咁撚廢S2先開始睇就收皮啦
扮乜柒老屎忽
S1 dreamhack我已經睇緊
S1睇緊係冇咩可能會唔鐘意na eu會鐘意隊tpa囉小學雞

屌 你係咪扮緊老屎忽
Youtube段TPA從零到一百,睇一次喊一次
仲記得嗰時live post高登仔有8成都係反tpa
而家變到反tpa就係新連登仔唔知當時咩事

感動同支持tpa班垃圾先係傻鳩新仔呀
同班死台狗一樣
成班垃圾s2先睇就扮老屎忽想企係高地
收撚皮啦

最撚憎班on79高登讚撚到na eu上天之餘 仲踩撚到人地係地底泥
唔岩班毒男心水就屌9人地撐錯隊
竟然有咁多人以為 唔少連登仔唔鍾意toyz/tpa係因為冇由s2開始玩 睇住tpa贏wc。但你地又睇過toyz段挑機片未? 以前段片一出果陣比人插到飛天。同埋正係因為早玩 先對na eu隊鍾情 因為以前隻game普及性冇咁高 主要得 na/eu班人玩 。 所以早玩果班人多數都係睇na/eu台黎學野/娛樂 利申: s1尾開始玩 最懷念以前ge dyrus

而家新個班咪係睇tpa大囉 唔通係都要人同你一樣睇naeu大而感動咩

咁點先叫香港人
佢依家奶曬台灣都廢事唔理佢啦
最重要係S2嗰時

咁點先叫香港人

南亞裔先叫香港人

咁點先叫香港人

南亞裔先叫香港人

住夠7年就叫香港人

咁點先叫香港人

南亞裔先叫香港人

住夠7年就叫香港人

阿豬阿狗都叫香港人

老乜鬼

屌你真係好撚柒
8強nj當時世界第3,m5第2,Frost第1
邊到再搵隊勁過Frost阿?同咁叫-6你咪睇下你做唔做到-6上菁英頭十
話-6究竟係咪on撚9
贏撚左就-6?咁faker咪-6左好多次
toyz 本來就唔似faker咁激進型選手
每場食兵高對面一條街咁 一定係咁單殺對面先叫carry咩

理撚得你s幾睇啦 而家講既係當年係咁爆冷打贏勁敵啊
而且有我地香港人啊!你講鐘意其他隊關我撚事咩
仲記得嗰時live post高登仔有8成都係反tpa
而家變到反tpa就係新連登仔唔知當時咩事

感動同支持tpa班垃圾先係傻鳩新仔呀
同班死台狗一樣
成班垃圾s2先睇就扮老屎忽想企係高地
收撚皮啦

幾時扮老屎忽啊 而家似你扮喎
反就代表佢地爆冷唔撚勁?場場-6?
叻哥收皮啦
睇住m5輸比tpa.真係 到傻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞