(有片) 疑似陳彥霖812最後出現喺東涌黨鐵站 [代post]

1413 回覆
1539 Like 21 Dislike
sorry自膠
記錯左 應該係812先啱
我哋要兩片之間一個鐘內所有相關CCTV
一個鐘內死者由開開心心變到自殺?如果警方話佢自殺,都起碼要有合理原因,冇自殺原因就可能係他殺,亦可能係意外,總唔能夠有資料唔查唔公開,警方話乜就乜,呢個政府已經信用破產
見到片中有個阿婆就燥
條路大把位 係都要八卦行去望
正一死廢老
真相呀!香港政府你對年輕一代做左d乜L嘢?
【新片曝光】警方稱彥霖沒因示威被捕 好友揭8月涉踢警被送兒童院

警方上周五聲稱,15歲游泳健將離奇變全裸浮屍的陳彥霖,沒有因反送中示威被捕,但以私隱為由,拒答她曾否被捕,又指其死因無可疑,雖有待確定,但原來其遺體在上周四已被火化。網上今日(15日)流傳一段聲稱是彥霖8.12在東涌站一角坐地抱膝痛哭的片段,其好友向《蘋果》指,彥霖的男友在大嶼山一懲教所服刑,彥霖前往探監時,涉嫌踢向警員、因襲警罪被捕,疑於8月中至9月中入住兒童院.

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20191015/60153797?utm_campaign=hkad_social_hk.nextmedia&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post
大家一齊做柯南啦
不過唔好訓身查
霖霖想見到我地嬴
你叫朋友睇返ig story archive
有record的
彥霖
好啦 又有新update啦
的確係有係12/8晚/13/8早 比拉
因為11/8係觀塘同人嘅爭執
12/9出返黎
Any source?
可能男朋友係監聽到啲野話左比佢知?
我依家同緊3個彥霖朋友傾
A 同 B係我原本識嘅
有一D問題A&B都同時唔知
佢地都不約而同share左一個人比我
就係C
C同我講的
果張相
陳彦霖嘅衫褲鞋會唔會係嗰日將軍澳警署内燒咗?

https://lih.kg/1655392

記得之前有張警署內有火嘅相,係咪將軍澳?
被拉咁跟住有入一個月女童院?
13/8開始搵唔到佢(其後被通知比人佢係女童院)
So from 12/8 Night/13/8 Morning
To 12/9
推到搵到死者男友 家人 朋友
社處 救護出黎講野
無論點都係警察害死佢, 淨係入過女童院都好traumatized
從住喺大嶼山嘅外籍人士確認條片係8月12日,14:48pm,東涌黨鐵站外A出口。

已經親身去過現場,附近商舖有嘅CCTV,只有鴻福堂有機會影到些少對出馬路嘅情況。加上8月12號到而家已經六十幾日,應該冇機會有record。

希望各位巴打絲打睇返自己D相或者video,睇吓搵唔搵到多啲證據。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞