(有片) 疑似陳彥霖812最後出現喺東涌黨鐵站 [代post]

1413 回覆
1539 Like 21 Dislike
應該check唔到幾時up
除非佢有朋友留意到
一定唔俾,支那資
佢男朋友係咪坐緊 因咩坐 都可疑
之前睇過一張相,裡面佢著嘅鞋都一樣
之前有消息佢返左三日學
812拉左
912放,913返學
914-915係假期
916-917返學
918失蹤,919開始搵人
應該係咁?
蘋果話佢916係第一日返學
812有冇手足因為和理塞係機場/東涌比狗咬?
會唔會係男朋友係監嗰邊出事而話咗俾個女仔知?
而女仔掌握啲重要線索俾班狗知咗?
所以先想搵daddy?
個女仔係咁啱積極參與社會運動?

利申 9up
真係佢聽到佢喊聲好sad
Tui
推推呼籲
點解我要管/出句聲?

因為我覺得討論係要基於某啲基礎,例如尊重、理解晒人地講咩先,不論對錯與否,起碼明白人地真正想表達既意思,你再支持、反駁又好,提出自己論點

連登作為主流討論平台,你唔係唔知有幾多小朋友上,若然佢地睇到個個comment都係咁樣,無用心理解人地真正表達意思就屌柒人,有樣學樣既話,喂大佬,連登只會變得愈黎愈低

我認為而家陳小姐既案情可以有好多推測,大家應該係一齊討論、合力搵出真相

而巴打一開頭提出左個我覺得合理既推測,而你就用惡劣既字眼,曲解左人地既意思,睇埋其他巴打comment,似乎真係得你一個覺得巴打係指緊「sugar daddy」

不過,可能你既出發點,係誤會左巴打抹黑緊陳小姐,所以先會有咁大反應,一切都係出自於關心手足既心情

你話我左膠好拎光環好,我只係唔想呢一種咁差既討論風氣蔓延連登

當然,你可以話巴打講得唔清唔楚令你誤會,但點解咁多巴打係得你一個覺得佢講緊「sugar daddy」?會唔會真係自己無消化晒巴打既意思就亂屌柒人

咁而家你都話自己誤會左巴打,而巴打可能又因為你個幾句「叫雞叫傻左」、「有病睇醫生」受到中傷,你覺得自己有無責任?

我承認自己係overreact左,但有d野可以由你我做起,理解晒人地意思再作討論,咁唔會好d咩?

Anyway, 你覺得我講得唔岩想屌柒我既,inbox我啦,唔好影響呢到既討論
Push
佢d朋友去晒邊?男朋友係邊?點解冇人出黎講野
但今日就有好多朋友同埋同佢傾過偈嘅路人出嚟講嘢。。。。。。
有冇佢812俾人拉既相?
你邊到搵?我搵唔到你呢張相
推真相
push
狗比鎮靜劑之類既藥物佢食 副作用有幻覺/情緒低落?
不如你出返去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞