Rainbow Six Siege討論區#2

936 回覆
9 Like 0 Dislike
玩左幾場causal 自己好雷,唔知barricade要放咩位
成日放完比人打爛返
成日都睇得唔夠對面快
d細窿位比人屈死
同埋守個陣變到四面八方都可以入到黎真係好難
玩左幾場causal 自己好雷,唔知barricade要放咩位
成日放完比人打爛返
成日都睇得唔夠對面快
d細窿位比人屈死

唔好死守點入面
我同fd打習慣係打成幢建築物,最緊要熟左地圖先
點入面留一至兩個對槍勁既人黎守住對面進攻
然後其餘比較熟地圖既人不停去騷擾/兜後
又或者將防守既位置擴大,例如人質場唔好守晒係人質附近
將戰線推遠離人質房,慢慢同對面對槍,靠地型打贏對面
打唔贏仲可以慢慢退返去人質房,如果死守人質房就無退路
但咁打都要留意返對面有人偷偷潛入黎搶人質

建議新手玩左d團隊效益為主既角先
例如Rook,JAGER,Bendit,Mute等等
Caveira呢d殺人+兜後為主既,如果唔熟地圖好難發揮,甚至做唔到野

有錯請細細力屌
成日放完比人打爛返
成日都睇得唔夠對面快
d細窿位比人屈死

唔好死守點入面

Caveira呢d殺人+兜後為主既,如果唔熟地圖好難發揮,甚至做唔到野

有錯請細細力屌

Jager bandit留翻比d對槍高手用
新手用rook doc 只要無做錯野幫到人就夠支mp5又好用

搵位spawn kill
搵d 遠objective 既位又望到對家既位
總知出奇不意
唔好行門口 炸多d牆
成日放完比人打爛返
成日都睇得唔夠對面快
d細窿位比人屈死

唔好死守點入面

有錯請細細力屌

巴打們都講左防守既基本概念,小弟又講下進攻啦
由於新手唔熟地圖,我個人建議兩種打法。如果係同fd玩,可以先開功能性角色,即係thermite thatcher呢類,你殺唔到人都好,燒左牆/扔左emp令自己隊進攻多左範已經有貢獻。
一係就唔理人自己打flank,呢種玩法冒險d,但可以快d熟地圖,練掃drone,但死既次數有機會會多好多。(死係r6新手必經階段,要睇番killcam,睇人地點打死你,你就學到野。)建議角色sledge/buck呢d有賺無蝕型flanker,求其搵個點,掃車,爆入去,1換1 trade已經好大機會捉左人地既roaming(因為flank通常唔係objective入),1換2甚3亦常有,已經做到晒野,而呢類角色即使死亦對團隊既功能無好嚴重既影響。

打到長同1999,希望幫到巴打。
唔該哂咁多巴打
一開始唔知路買左ash玩
而家再睇多左片
決定入左sledge thermite rook doc先
之後睇中左pulse好似好勁
唔該哂咁多巴打
而家再睇多左片

Pulse玩得勁可以好勁
但更加多人玩到成個傻仔咁 掃到完場都殺唔到人
唔該哂咁多巴打
而家再睇多左片

Ash識玩真係快攻神英
當對面仲加固緊牆,放緊trap既時候
你已經爆到入去,對面比人殺左都未知咩事
唔該哂咁多巴打
而家再睇多左片

Ash識玩真係快攻神英

其實ash係咪UBI契女嚟
差唔多係全能型
跑得又快槍又勁
招技點用都得
唔該哂咁多巴打
而家再睇多左片

Ash識玩真係快攻神英

差唔多係全能型
跑得又快槍又勁
招技點用都得

對槍勁可以揸g36玩rush
同隊友慢推可以射啲勁陰濕既peek位
唔該哂咁多巴打
而家再睇多左片

Ash識玩真係快攻神英

差唔多係全能型
跑得又快槍又勁
招技點用都得

但我打見過龜到豬西咁都要用ash既多過速攻ash數以百萬倍 ,真正勁既rush唔係9跑,係快得黎預判準,對槍更要神準。
想問咩ser d人先無咁勁
我打causal d人勁到痴線聽聲quick peek開窿咩都齊
我就連聽聲都覺得難

同cs個隻聽聲思維差好遠
我打causal d人勁到痴線聽聲quick peek開窿咩都齊
我就連聽聲都覺得難

好過cs隻聽聲好多喎
我就連聽聲都覺得難

好過cs隻聽聲好多喎

CS 聽聲分左右係真係直接左右
rainbow 呢隻係設計上好但係我慣左cs左右有時分唔到 d槍聲係左定右
玩左聲發現有個人係我前面開槍但個聲係左邊
load左一陣先發現應該同佢個傳聲有關
我就連聽聲都覺得難

好過cs隻聽聲好多喎

rainbow 呢隻係設計上好但係我慣左cs左右有時分唔到 d槍聲係左定右

我就覺得R6好啲,由其是聽樓上樓下,左右我大部分都好清楚分辨到
我就連聽聲都覺得難

好過cs隻聽聲好多喎

睇呢條片你應該會明好多
https://www.youtube.com/watch?v=fI4YfurxVZU
我就連聽聲都覺得難

好過cs隻聽聲好多喎

睇呢條片你應該會明好多
https://www.youtube.com/watch?v=fI4YfurxVZU

有時啲人會開啲頂窿聽聲判位
casual既對手實力好飄忽
一係神手一係新手。
一係神手一係新手。

改左呀嘛 one step matchmaking
依家改返又係度嘈
一係神手一係新手。

改左呀嘛 one step matchmaking
依家改返又係度嘈

咁先好好多
間中認真玩間中又可以玩下野
有時可以一個救全家
有時雷到仆街

有冇人教下ash同fuse有咩技巧
fuse好似好易咁但實際幾難

同埋防守始終冇一隻叫熟手
唯一試過救全家嘅係smoke smoke 同mute 應該環點樣玩 對槍要點練?
有時可以一個救全家
有時雷到仆街

唯一試過救全家嘅係smoke smoke 同mute 應該環點樣玩 對槍要點練?

Ash當然要rush 開局前留車探路
Fuze有個叫Macie Jay啲youtube片教人玩 幾好

另外兩個都比較少玩 一般見人Mute一開頭放哂啲出入口截車仔 之後可以收返封bandit冇封ge牆(不過會幾浪費下)或者窗邊防fuze?

btw對槍bandit真係無敵
留名學野
有時可以一個救全家
有時雷到仆街

Ash當然要rush 開局前留車探路
Fuze有個叫Macie Jay啲youtube片教人玩 幾好

另外兩個都比較少玩 一般見人Mute一開頭放哂啲出入口截車仔 之後可以收返封bandit冇封ge牆(不過會幾浪費下)或者窗邊防fuze?

btw對槍bandit真係無敵

Macie Jay忠實fans,所有片睇過晒,學佢d tactics真係有用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞