HKCC 2019-20 討論區 [5] 大家加油

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有無人知popular culture and consumption係讀啲咩?好唔好讀 我見無咩人講 如果同social welfare in hk比邊科好啲
利申ns
直接send email問佢啦
business 揀咩GE elective好
有無巴打對fm assignment ans
cluster D: STAT
如果你數學不錯
係咪難過必修科stat好多
Tg

如果1008 有A/A+ 咪挑戰下
以前我讀, 個lecturer show 過讀既人1008係咩grade 到, 大量拎A 既人揀
有無人知wk有無20孔既釘裝機?想自己訂裝notes

中共六四血腥清場係咪合情合理啊?
其實咁快揀下個sem讀咩真係痴線
stat 得b+唔夠膽揀
同問
利申spa
真心請大神們回覆,socsci spa yr2 sem4真係唔識揀DS

1。SHDH2196 Sociology of Culture
2。SHDH3109 Social Welfare in Hong Kong
3。SHDH3118 Globalisation and Development
4。SHDH3123 Popular Culture and Consumption

呢4科邊科會比較好讀?想平平安安、輕鬆少少讀埋sem4咋

回覆者祝過3爆4,上到想入嘅U!

千其咪撚讀
讀科鳩背既仲好
tg?
讀過social welfare 呢科通常係On on教 佢份人都幾nice 有問必答
assignment唔難做 就係present個度要搵社福機構訪問有啲麻煩 因為有啲未必肯接受訪問 可能要用多少少時間去做
最後個test背熟啲notes就識答 唔算難
感謝師兄
祝你好人一世平安
有無人可以分享下中國式管理智慧呢科
BHMH2053 Chinese Management Wisdom

AA撚要揀一科cluster B 唔識揀
見呢科用中文讀 有少少心動 但係唔見有人講呢科

定係揀MO會好啲 會唔會好多野背 本身已經有幾科死背科 驚handle唔到
HKCC 奶共教授 未試過咁受歡迎
https://lih.kg/1638086
佢瞓街通常會分兩次,早我一批批去瞓嘅人最後唔知搞咩搞到要報警

有冇人講下Staffing and Selection呢科點?
SHDH2196 Sociology of Culture呢一科你要有soci底 workload重 1hr present 1份reflective paper 1份term paper 有NS人揀過但讀唔掂
想問下今日non jupas 舊生分享個talk係幾點開始
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞