HKCC 2019-20 討論區 [5] 大家加油

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
AC1 好殘舊又冷氣不足
廁所又積水加甩皮甩骨
好掛住cc個廁所同涼浸浸嘅campus
好掛住CC啲叉電位 係shittyu部電腦冇電冇位叉㗎屌
Shitty好多插頭都係裝飾特別係lecture hall
無個有電到 插入去全部無反應

仲有shitty好多大陸prof 講啲英文好怪雞
讀cc果陣全部香港人lecturer 同聲同氣
Introduction to Philosophy
Logic and Reasoning
求評
我偷聽到係呢科講傳媒同香港嘅XX 聽唔清楚
但個gp project 好似可以做反送中
English for workplace communication
Statistics
求評
發覺冇乜人問intro to sociology
想問下呢科workload大唔大 易唔易攞B+以上?
如果讀呢科有咩lecturer推介

好想試下上貝貝嘅堂其實佢係咪剩係教cct
社科Keith嗰陣講雨傘運動講到喊 高質香港lecturershittyu 大陸prof口音極重 聽明八成都還得神 屌那星啲叉電位真係裝飾嚟 係library啲地下叉電位全部都冇反應 叉電位少到真係屌老母係CC讀嗰陣周圍都有電腦 帶laptop翻學10隻手指數得哂我好掛住cc 個廁所 printer 同電腦
鳩背科 1份paper 2次present 要midterm同final 學最basic嘅sociology theory eg Marx Weber Durkheim social change 同之後sc科對比上嚟 要你背熟同明concept only
想問下Sociology of culture大概係點架?伏唔伏
Kent係會唔中意佢講緊書果陣 啲同學傾緊計
但佢係教得幾好
如果冇讀過introduction to sociology就唔太建議你揀 呢科係basic in intro soci啲嘢讀得再深入 eg Foucault good sex bad sex postmodern... 冇soci底會難讀啲
Simon 上堂冇notes 自己抄notes 1hr present而且佢會中途問問題 1份reflective paper 1份term paper workload唔算輕
各位師兄師姐我想問下有冇人讀過introduction to Internet technology 伏唔伏?

thx 師兄
原先想揀但見到2次present 都係算啦
相比intro psy嗰堆伏科 呢科算係咁 可以一戰
同問
你係咪就係上個post問果個? 留咗tg睇note?
ps.讀緊
比起其他 ricky算正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞