HKCC 2019-20 討論區 [5] 大家加油

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
你邊到可以login到個delta網站
Jap 1 就算啦 呢科好多人本身識日文reg入去屈分
咁實有人話無日文底都可以拎到A+ 都真嘅
咁你就真係衡量下自己有無能力做到啦 如果有信心咪reg囉
仲有好多文化相關嘅科 都唔錯㗎
如果想自殺 仲可以揀埋文學科添
我想要 welfare in hk sources !感謝大神
https://t.me/zvxnekwi
揀有考試是常識吧
求問BHMH2053 Chinese Management Wisdom 伏五伏
有無social welfare in hong kong source
諗緊讀呢個定讀另一科
Lecturer 係咪全英文講書?? Thx
Assignment ,gp project 有冇用中文?
冇 welfare sor
冇啊

輕輕一推 文科人5知簡乜好
仲諗緊讀intro to social service 定 intro to social work。求兩位大神比少少意見,只求穩陣有B
讀music 係咪要考樂理架? assignment/ project 要做d咩?
Gp pj係叫你係社署或者其他網頁度搵有咩計劃同活動係幫社會唔同階層 例如食物銀行個啲
Indi就叫你揀一樣social welfare service 唔可以同present topic一樣 介紹完個服務就講有咩問題 符唔符合服務使用者嘅需要等等
我淨係讀過 social service 覺得呢科 workload唔大 學嘅野又唔難 就算本身唔係讀社科都易上手
中文教,但其他都要英文做
好易
利申:岩岩Midterm完
都係加減數 simple interest compound interest 再深少少 明concept就識計 岩岩讀緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞