HKCC 2019-20 討論區 [5] 大家加油

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
fm想問下ge科有咩推介
利申it狗
好唔該曬
digital storytelling係咪幾好讀A
想問下principles of financial planning 如何
多嘢背到 midterm final一定要做到好 仲有份濕鳩gp assignment 嗰陣時有wk人同讀engine同一組 個個都話好撚後悔take呢科
要讀夠4個cluster
Social policy求source
但除左背 唔洗用腦咁濟
真心咩 唔洗用腦咁濟
唔算大 背嘅野係有少少多 不過個test係全mc 而且唔太難 點都應付到 同埋呢科如果冇改嘅話應該都係得一個 lecturer教 就係On on Wong 佢份人都幾nice 唔係killer 正正常常點都會有B+
workload重到閪咁 嗰陣有ict sociology of culture要讀 揀soci都唔想讀呢科
music讀咩嫁
想問下China-related, chinese family and culture shdh2201 定 social development in china shdh2030 比較易靚grade, 定係呢兩科都伏
咁value n ethics 同intro sociology邊科好啲
Exam 當然可以死背 intro psy呢啲比較初階嘅科唔會出啲濕鳩題目跣你嘅
不過份gp assignment就要比啲心機做 多啲問下 lecturer (如果佢肯答嘅話) 我覺得做呢份 assignment都唔用腦咁可以等拎D架喇 之後努力啲溫exam就算啦
讀psychology 使唔使去 hhb讀
睇你有冇興趣讀同肯唔肯背書 因為有好多生字同句法 我自己係本身有興趣想學所以會肯日日都溫下背下 唔好諗住quiz或者考試前先背會背唔切 呢科絕對唔係屈grade科黎 不過肯放時間落去就多數冇太大問題嘅
你email 係咩? 我有notes 同 required readings 不過始終係舊年嘅 sources 可能入面啲內容會有變

Fm 想問邊科冇咁伏
我同你可能見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞