HKCC 2019-20 討論區 [5] 大家加油

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
依家讀緊intro psy覺得幾有趣
但係驚心讀落去驚會爛grade
Value好讀
上堂都係學下啲義務論 效益主義
睇吓啲道德議題 workload細
PUSH PUSH
DPSY 都會係教返Erickson’ stage theory, Piaget個堆,可以試下嘅,啲功課都只係叫你分析自己同埋人地嘅development咁
容唔容易爛grade?
正正常常都會有b+
想讀social work係咪應該揀intro social work 好啲?
Intro to econ冇pj workload細
Concept易明 冇讀過econ唔算好勤力溫都A
含淚一推祝回覆者過三爆四
咁其實你自己都諗好咗
我覺得係囉,始終你興趣喺嗰邊
有冇note睇下
其實都有concern
一方面諗興趣
一方面諗gpa唔想爛
唔知D psy or social work好
Tg:呀~~
我想問有無人讀過 2057 health and fitness (cluster D)?好唔好讀架
利申:中學dse讀 ped,係米差唔多架?

仲有無人講下2031科statistics?係米好難?
利申1028 elementry stat攞A

仲有chinese related有無推薦既科?
Chinese film好唔好?

求解
Grammar in context會唔會好似eas咁難高grade
冇bio㡳讀=幫班science仔拉低個curve
果個9成係jodie
😂😂

利申 上左岸
1008A
2031A

做哂tut 佢上堂教既題目
同操3年pp
每樣做兩次
求notes
tg: @himpuxxy
再推下post睇下有無人可以比多啲意見你啦
但我見大部分人都話psy 係伏
婦女史好讀呀

背人物 同佢寫過咩文/詩/書之類居多
少量年份

Midterm short que +mc
Final essay 3000字 自定題目
考試有時會翻炒 努力下睇題型

A左既孩子
最高有a+
求問 想知讀咩!
2031難 但夠勤力就可以高分

China related 就chinese family 首選
婦女史都幾好 但無史底既人就有點痛苦
想知係讀咩!
OK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞