HKCC 2019-20 討論區 [5] 大家加油

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
想問下有咩China related 好讀 易靚grade
祝大家個個爆四
唔該哂
year2 社科 有咩ds好讀
想問吓喺呢三科邊科易靚Grade
CCN1051-physics ll
聽講engine讀咗會好啲 難5難? 我Dse phy lv3
CCN1019-Janpanese l
未讀過日文有影響?
CCN2002 - Introduction to Economics
中學有讀過econ Lv4 基本概念都識 但係英文唔好會唔會好難? 有啲驚睇唔明題目
利申 讀Ing Engine year1 我英文底差得lv 2 想揀上邊嗰啲科 定係揀China related 嗰啲會易讀啲
有冇其他科推薦
希望讀過嘅師兄師姐比D意見 祝大家過3爆4
有無數底?呢科要比時間勤力操數
如果無底無source 去讀 會爛爛地grade
但如果你商科人 最好讀啦 反正大學都要讀
Btw in Raymond we trust
利申 無底 呢科得B 上咗岸 而家八大BBA
有冇人知3119 Guidance and Counselling係點
Soci一定好過gender
話哂Gender都係Sociology入面其中一環
有個基礎讀先會明
Foucault 圓型監獄論同4種要被監管嘅人
好撚正
感謝回覆
有冇人讀2048 fa 想對答案
伏到sit足其他lecturer足足一個sem
通常 一係歷史 一係通識 一係混合
都讀緊 好正
但philo sem2唔開
一半數 一半背計下future value present value咁
intro econ 讀micro多 macro好少 有econ 底一定讀到
利申:冇econ底business major A左
啲英文會唔會好難 定係好直接
英文唔會好難 3仔睇得明 多圖畫 答題有flow跟
SHDH 3123 pop culture洗唔洗soci底
兩份individual assignment, 一份 group project, 仲有個final test 係全mc

學啲嘢都算common sense
個人認為gender,起碼無exam
推一推 唔該各位
會唔會話好難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞