HKCC 2019-20 討論區 [5] 大家加油

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
聽講差唔多3成C
SHDH2052 中文教,連assignment,presentation同埋final test你都可以用中文做
有冇呢科 sources/ notes 了解下!thx
Workload 如何?
https://t.me/zvxnekwi
想問埋intro to social service ,assignment & gp project 個d 有冇用中文交?
可唔可以講下大約呢科係讀d乜
想問Business ns 簡科簡financial management 定intermediate accounting 好
咁你有冇讀過personal Financial planning
呢科我冇 sources啊 得 social policy先有
啲 assignment gp pj可以全部用中文做
1份assignment,1份group project,都係講1個人物嘅事蹟,mid term 50mc,有exam
原本呢科都正嘅 可惜都係啲奶共 lecturer教
sosci係難夠gpa上sw degree?
咁想問下sosci去邊到多
Midterm好難
要考樂理,但好基本,會有個quiz考樂理,assignment係lecturer俾篇文,之後寫番同唔同意,project係搵首歌,之後分析入面啲結構,同埋講點解鍾意首歌

利申:依家讀緊
請問individual assignment & group project, 大概要做d咩? thzzzzzz
好彩舊年俾何啟龍教,佢好鬼反共

利申:A+
強強仲有個支那鄉音lecturer
psy全撚部killer你話呢
講下咩係中國模式,點解佢經濟發展得咁快,中國嘅堀起點影響全球經濟秩序,總之就比較下中國模式同西方模式有咩唔同

上堂大概了解下中國嘅發展歷史,再探討下中國點樣影響其他國家
Group project 5揀1 ,有presentation 同時又要寫返2500字嘅report比佢,而有份assignment 就係要做你無揀個啲題目,另一份assignment 就要你去評論返佢上堂教嘅概念,大約1000字
可唔可以講多少少 Intro to social service ,assignment & gp project 要做d咩架?thx
Soci>>>psy

利申:社科
唔該晒 咁邊個lecturer 教得好?thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞